Agnes gratäng

Den här vegetariska gratängen är mycket tilltalande och lättlagad. Färskpotatis, morötter och bladspenat får sällskap av blåmögelost och matlagningsgrädde innan du skjutsar in det i ugnen.
Ett recept från:
Buffé nr 6, 2008

Gör så här
00:40:00
Har du lagat receptet?
Näringsvärde per portion
Energi1285 KJ / 308 kCal
Fett17.9 g
Salt1.86 g
Kolhydrater26.6 g
Protein7.9 g
Klimatguide
0 - 0,5 kg CO2e/portion
Vad du äter kan göra stor skillnad, inte bara för dig själv, utan även för miljön och klimatet. Inspireras av våra klimatguidade recept som hjälper dig att minska klimatpåverkan – utan att för den skull minska på matglädjen.
Kommentarer
9 stKan man förbereda potatis och morötter en dag innan?
Britt-inger
Hej ! Britt-Inger. Det ska fungera bra att steka potatis och morötter enligt receptet dagen innan. Se till att det svalnar fort och sätt in i kylen över natten så tror jag det blir toppen. Lycka till. Vänliga hälsningar Leif
ICA-köket
En favorit som vi lagar flera gånger om året.
Britta
Lättlagat och mättande. Jag blandade förutom gorgonzola och ädelost även i vegansk ost. Mycket gott som ensamrätt men gott även till kött eller fisk.
Maria
Fantastisk överraskning! Otroligt smakfullt och gott, samtidigt lättlagat. Passar som vegetarisk rätt men hade även gjort sig som en lyxig potatisgratäng till en god köttbit. Tummen upp
Johan
God även med västerbottenost i stället för ädel...
Betty-ann
Inte min smak, för mycket ost, och måste vara varmare ugn, det blir annars inte som gratäng, utan väldigt blaskigt... Den var annars enkel att göra.
Ewa
Fantastisk god gratäng. Kommer göras igen.
Karin
Supergod och enkel att göra.
Britt
Helt underbar gratäng som passar jättebra till fisk. Det går också bra med fryst spenat.
Johanna