Agnes gratäng

Den här vegetariska gratängen är mycket tilltalande och lättlagad. Färskpotatis, morötter och bladspenat får sällskap av blåmögelost och matlagningsgrädde innan du skjutsar in det i ugnen.
Ett recept från:
Buffé nr 6, 2008

Gör så här
00:40:00
Har du lagat receptet?
Näringsvärde per portion
Energi1285 KJ / 308 kCal
Fett17.9 g
Salt1.86 g
Kolhydrater26.6 g
Protein7.9 g
Klimatguide
0 - 0,5 kg CO2e/portion
Vad du äter kan göra stor skillnad, inte bara för dig själv, utan även för miljön och klimatet. Inspireras av våra klimatguidade recept som hjälper dig att minska klimatpåverkan – utan att för den skull minska på matglädjen.
Kommentarer
Kan man förbereda potatis och morötter en dag innan?
Britt-inger
2025-07-02Hej ! Britt-Inger. Det ska fungera bra att steka potatis och morötter enligt receptet dagen innan. Se till att det svalnar fort och sätt in i kylen över natten så tror jag det blir toppen. Lycka till. Vänliga hälsningar Leif
ICA-köket
2025-07-03En favorit som vi lagar flera gånger om året.
Britta
2021-11-20Lättlagat och mättande. Jag blandade förutom gorgonzola och ädelost även i vegansk ost. Mycket gott som ensamrätt men gott även till kött eller fisk.
Maria
2021-09-11