Hoppa till sidans innehåll
UNDER 15 MIN | Enkel

Äggstanning

Äggstanning används som grund i till exempel gratäng och paj, det är alltså äggsmeten som du fyller pajskalet med tillsammans med övrig fyllning. Detta är ett klassiskt recept på äggstanning, vispa bara ihop ägg, mjölk eller grädde, salt och peppar så är det klart!

Detta är ett recept från Buffé nr 5, 2019
Till Buffé

Gör så här

Bra att veta när du ändrar antalet portioner

Detta recept är gjort för Till en pajform ca 26 cm i diameter portioner. När du ändrar antalet portioner så ändras också mängden i ingredienserna. I vissa fall kan detta resultera i att tillagningstiden behöver justeras.

  1. Vispa ihop ägg och mjölk eller vispgrädde. Smaka av med salt och peppar.

För alla

Fri från gluten. Innehåller ägg.
Gör laktosfri: välj laktosfri mjölkdryck eller vispgrädde.
Gör mjölkproteinfri: byt ut mjölk/vispgrädde mot mjölkproteinfri ersättningsprodukt.

Näringsvärdet är beräknat på mjölk 3%.

Ingredienser

Portioner: Till en pajform ca 26 cm i diameter
  • 3 ägg
  • 3 dl mjölk eller vispgrädde
  • salt
  • svartpeppar
Lägg till i inköpslistan

Kupongen är laddad

Valfri krydda på små glas

10 % rabatt

Santa Maria 3-80 g

Mer info

Näringsvärde
Per portion

Energi 1702 kJ / 406 kCal

Just nu sprids bluffmeddelanden om presentkort som ser ut att komma från ICA. Läs mer