Äggstanning

65
9
Äggstanning

Äggstanning används som grund i till exempel gratäng och paj, det är alltså äggsmeten som du fyller pajskalet med tillsammans med övrig fyllning. Detta är ett klassiskt recept på äggstanning, vispa bara ihop ägg, mjölk eller grädde, salt och peppar så är det klart!

Ett recept från:
Buffé nr 5, 2019

Äggstanning

Ingredienser

Till en pajform ca 26 cm i diameter
3 ägg
3 dl mjölk eller vispgrädde
salt
svartpeppar

För alla

Fri från gluten. Innehåller ägg.
Gör laktosfri: välj laktosfri mjölkdryck eller vispgrädde.
Gör mjölkproteinfri: byt ut mjölk/vispgrädde mot mjölkproteinfri ersättningsprodukt.

Näringsvärdet är beräknat på mjölk 3%.

Gör så här

Har du lagat receptet?

Vad tyckte du om receptet?

65

Kommentarer

Elisabeth

2022-08-23

Ja det var helt okhej

Sven

2022-04-20

Är det en stor uppoffring att sätta ut värme och tid, finns ju dom som vill äta den som den är.

Anna

2021-12-19

Men äggstanning är faktiskt också tillbehör till rätter så tycker faktiskt ni ska lägga till hur man tillreder den då// mvh Anna

Näringsvärde per portion

Energi 1702 KJ / 406 kCal
Fett 25 g
Salt 2.26 g
Kolhydrater 15 g
Protein 31 g
Läs mer om näringsvärden

Testa liknande recept

Mugcake - muggkaka
Eton mess
Snabb aioli
Scrambled eggs
Lyxig äggröra