Äggstanning

18
4
Äggstanning

Äggstanning används som grund i till exempel gratäng och paj, det är alltså äggsmeten som du fyller pajskalet med tillsammans med övrig fyllning. Detta är ett klassiskt recept på äggstanning, vispa bara ihop ägg, mjölk eller grädde, salt och peppar så är det klart!

Skriv ut

Ett recept från:
Buffé nr 5, 2019

Äggstanning

Ingredienser

Till en pajform ca 26 cm i diameter
3
ägg
3 dl
mjölk eller vispgrädde
-
salt
-
svartpeppar

För alla

Fri från gluten. Innehåller ägg.
Gör laktosfri: välj laktosfri mjölkdryck eller vispgrädde.
Gör mjölkproteinfri: byt ut mjölk/vispgrädde mot mjölkproteinfri ersättningsprodukt.

Näringsvärdet är beräknat på mjölk 3%.

Gör så här

Vad tyckte du om receptet?

18

Kommentarer

Maria

2021-02-15

Hur länge i ugnen? Vilken temperatur?

Redaktionen ICAse

2021-02-15

Hej Maria! Detta är ett grundrecept och tanken är inte att man äter den som den är. Hur länge den ska gräddas i ugnen och i vilken temperatur beror på vad du lagar. 😊 Hälsningar Elina

Anna

2020-12-28

Hur länge ska äggstanningen va i ugnen å vid vilken temperatur?

Melissa

2020-06-28

👍

Näringsvärde per portion

Energi 1702 KJ / 406 kCal
Fett 25 g
Salt 2.26 g
Kolhydrater 15 g
Protein 31 g
Läs mer om näringsvärden

Testa liknande recept