Äggstanning

Betyg 3.9 av 5.
95 personer har röstat
13
Äggstanning

Äggstanning används som grund i till exempel gratäng och paj, det är alltså äggsmeten som du fyller pajskalet med tillsammans med övrig fyllning. Detta är ett klassiskt recept på äggstanning, vispa bara ihop ägg, mjölk eller grädde, salt och peppar så är det klart!

Ett recept från:
Buffé nr 5, 2019

Äggstanning

Ingredienser

ca 5 dl
3 ägg
3 dl mjölk eller vispgrädde
salt
svartpeppar

Gör så här

Har du lagat receptet?

Vad tyckte du om receptet?

Betyg 3.9 av 5.
95 personer har röstat

Kommentarer

Är själv kock i yrket, tycker ni ska fundera på vad ni ska med stanningen till? Grader och tid handlar om hur du vill att slutprodukten ska vara. Fastna aldrig för exakt tider och grader från recept, experimentera. Ibland vill man att saker bakas/tillagas under längre tid i ugn då sänker du graderna men med längre tid, samt tvärtom. Beroende på råvaror och storlek. Börja med lägre värme och längre tid tills att du vet vad du vill producera efter flertal experiment. Lycka till!

Pontus

2023-02-25

175 grader för er som undrar

Anna-johanna

2022-12-24

Vilken värme ska man ha Det är många som vill veta

Thomas

2022-12-22

Näringsvärde per dl

Näringsvärdet är beräknat på mjölk 3%.
Energi1702 KJ / 406 kCal
Fett25 g
Salt2.26 g
Kolhydrater15 g
Protein31 g

Testa liknande recept

Mugcake - muggkaka
Betyg 3.7 av 5.
397 personer har röstat
Under 15 min att tillaga
Eton mess
Betyg 4.4 av 5.
42 personer har röstat
Under 15 min att tillaga
Risgrynspudding med björnbär och lime
Betyg 2.3 av 5.
4 personer har röstat
Under 60 min att tillaga
Snabb aioli
Betyg 4.2 av 5.
687 personer har röstat
Under 15 min att tillaga
Scrambled eggs
Betyg 4.1 av 5.
226 personer har röstat
Under 15 min att tillaga
Egg muffins
Betyg 4.5 av 5.
26 personer har röstat
Under 30 min att tillaga