Äggstanning

9
3
Äggstanning

Äggstanning används som grund i till exempel gratäng och paj, det är alltså äggsmeten som du fyller pajskalet med tillsammans med övrig fyllning. Detta är ett klassiskt recept på äggstanning, vispa bara ihop ägg, mjölk eller grädde, salt och peppar så är det klart!

Skriv ut

Ett recept från:
Buffé nr 5, 2019

Äggstanning

Ingredienser

Till en pajform ca 26 cm i diameter
3
ägg
3 dl
mjölk eller vispgrädde
-
salt
-
svartpeppar

För alla

Fri från gluten. Innehåller ägg.
Gör laktosfri: välj laktosfri mjölkdryck eller vispgrädde.
Gör mjölkproteinfri: byt ut mjölk/vispgrädde mot mjölkproteinfri ersättningsprodukt.

Näringsvärdet är beräknat på mjölk 3%.

Under 15 minuter

Gör så här

Vad tyckte du om receptet?

9

Kommentarer

Anna

12/28/2020

Hur länge ska äggstanningen va i ugnen å vid vilken temperatur?

Melissa

6/28/2020

👍

Katrine

4/9/2020

Bra!

Näringsvärde per portion

Energi 1702 KJ / 406 kCal
Fett 25 g
Salt 2.26 g
Kolhydrater 15 g
Protein 31 g
Läs mer om näringsvärden

Testa liknande recept