Äggstanning

Äggstanning används som grund i till exempel gratäng och paj, det är alltså äggsmeten som du fyller pajskalet med tillsammans med övrig fyllning. Detta är ett klassiskt recept på äggstanning, vispa bara ihop ägg, mjölk eller grädde, salt och peppar så är det klart!
Ett recept från:
Buffé nr 5, 2019

Ingredienser
ca 5 dl
3 ägg
3 dl mjölk eller vispgrädde
1/2 tsk salt
2 krm svartpeppar
Gör så här
Har du lagat receptet?
Näringsvärde per dl
Näringsvärdet är beräknat på mjölk 3%.
Energi1702 KJ / 406 kCal
Fett25 g
Salt2.26 g
Kolhydrater15 g
Protein31 g
Kommentarer
Tyckte det var bra undrar dock hur mycket salt och peppar man skulle ha
Kati
2025-04-03Perfekt, stannade i ugnen.
Johan
2024-12-29Är själv kock i yrket, tycker ni ska fundera på vad ni ska med stanningen till? Grader och tid handlar om hur du vill att slutprodukten ska vara. Fastna aldrig för exakt tider och grader från recept, experimentera. Ibland vill man att saker bakas/tillagas under längre tid i ugn då sänker du graderna men med längre tid, samt tvärtom. Beroende på råvaror och storlek. Börja med lägre värme och längre tid tills att du vet vad du vill producera efter flertal experiment. Lycka till!
Pontus
2023-02-25