Äggstanning

Betyg 4 av 5.112 personer har röstat
Receptet har 16 kommentarer
Äggstanning

Äggstanning används som grund i till exempel gratäng och paj, det är alltså äggsmeten som du fyller pajskalet med tillsammans med övrig fyllning. Detta är ett klassiskt recept på äggstanning, vispa bara ihop ägg, mjölk eller grädde, salt och peppar så är det klart!

Ett recept från:
Buffé nr 5, 2019

Äggstanning

Ingredienser

ca 5 dl
3 ägg
3 dl mjölk eller vispgrädde
1/2 tsk salt
2 krm svartpeppar

Gör så här

Har du lagat receptet?

Vad tyckte du om receptet?

Kommentarer

Mycket bra information. Både till paj och gratäng. Formstorlekar, olika grader och tider. Ett recept som säger allt.

Anders

2025-07-02

Tyckte det var bra undrar dock hur mycket salt och peppar man skulle ha

Kati

2025-04-03

Perfekt, stannade i ugnen.

Johan

2024-12-29

Näringsvärde per dl

Näringsvärdet är beräknat på mjölk 3%.
Energi1702 KJ / 406 kCal
Fett25 g
Salt2.26 g
Kolhydrater15 g
Protein31 g

Testa liknande recept

Risgrynspudding med björnbär och lime
Betyg 2.3 av 5.4 personer har röstat
Receptet har 1 kommentarer
Receptet tar Under 60 min att tillaga
Receptet har Medel svårighetsgrad
Mugcake - muggkaka
Betyg 3.7 av 5.411 personer har röstat
Receptet har 2 kommentarer
Receptet tar Under 15 min att tillaga
Receptet har Medel svårighetsgrad
Snabbkaka
Betyg 4.1 av 5.166 personer har röstat
Receptet har 25 kommentarer
Receptet tar Under 45 min att tillaga
Receptet har Enkel svårighetsgrad
Scrambled eggs
Betyg 4 av 5.245 personer har röstat
Receptet har 14 kommentarer
Receptet tar Under 15 min att tillaga
Receptet har Enkel svårighetsgrad
Egg muffins
Betyg 4.5 av 5.27 personer har röstat
Receptet har 7 kommentarer
Receptet tar Under 30 min att tillaga
Receptet har Enkel svårighetsgrad
Lyxig äggröra
Betyg 4.3 av 5.1432 personer har röstat
Receptet har 52 kommentarer
Receptet tar Under 15 min att tillaga
Receptet har Medel svårighetsgrad