Har du tre lökar över? Då kan du laga en klassisk löksås till fläsk, biff, pannbiff eller isterband! Det är enkelt – bara smörstek löken, strö över mjöl och låt koka med buljong, grädde och mjölk i 5-10 minuter. Servera rikligt med sås och känn dig som ett proffs på husmanskost.
Kontrollera noga innehållet i buljongen.
Fri från ägg.
Gör glutenfri: byt vetemjöl mot majsstärkelse.
Gör laktosfri: välj laktosfria produkter av smör, mjölk och grädde.
Gör mjölkproteinfri: byt smör, mjölk och grädde mot mjölkproteinfria ersättningsprodukter.
Kommentarer
Anna
2021-03-10JAG kan ju personligen inte förstå att folk ska ha åsikter om vad andra har i sin sås...
Jessica
2021-02-13Äta-med-sked god.
David
2021-02-09Riktig vispgrädde är det enda rätta. Det framhäver smakerna i all matlagning med grädde. Tycker David 88.