Har du tre lökar över? Då kan du laga en klassisk löksås till fläsk, biff, pannbiff eller isterband! Det är enkelt – bara smörstek löken, strö över mjöl och låt koka med buljong, grädde och mjölk i 5-10 minuter. Servera rikligt med sås och känn dig som ett proffs på husmanskost.
Kontrollera noga innehållet i buljongen.
Fri från ägg.
Gör glutenfri: byt vetemjöl mot majsstärkelse.
Gör laktosfri: välj laktosfria produkter av smör, mjölk och grädde.
Gör mjölkproteinfri: byt smör, mjölk och grädde mot mjölkproteinfria ersättningsprodukter.
Har du lagat receptet?
Kommentarer
Använder bara vispgrädde. Då behöver man inget onödigt och onyttigt mjöl i. Bara koka upp och låta det reducera till hälften. Krämigt gott och nyttigt
Jeanette
2023-04-16Hej Ica! Vad roligt med ett recept på löksås. När jag var liten fick jag lära mig att själva poängen med tex löksås och fläsk var att man stekte löken i stekfettet som blev kvar efter att ha stekt fläsket i stekpannan. På så sätt får man med alla smaker som sitter kvar. Tror alla gjorde så på "mormors tid" Mvh/ Elin 33 år
Elin
2023-04-12Håller på att koka såsen nu så vet inte hur den smakar än.....tycker det är svårt att veta hur mycket lök man ska ta när det står 3 stycken...det är bättre att ange lök i vikt tycker jag.
Marie
2023-03-08