Äggsås

Äggsås är en klassiker som kan rädda vilken oinspirerad fiskmiddag som helst! Värm smör på spisen, vispa ner mjöl, grädde och buljong. Vänd ned hackade kokta ägg och persilja. Servera din äggsås till fisk som torsk eller lax, eller varför inte som sås i en god fiskgratäng?

Gör så här
00:09:00
Har du lagat receptet?
Näringsvärde per portion
Energi1014 KJ / 242 kCal
Fett21 g
Salt2.33 g
Kolhydrater4 g
Protein9 g
Kommentarer
9 stPerfekt 👌 så ska de smaka
Åke
Enkelt och lämnar öppet för fantasin. Jag klämde ner lite lite citronsaft 👌
Terese
Enkelt
Niclas
Enkelt snabbt och gott. Jag lade till riven muskotnöt och peppar är alltid lika med vitpeppar
Frenk
Smakade gott, byt ut vattnet mot mjölk så har vi en 5-⭐.
Kai
Min blev kanonbra första gången men efter att j läst kommentarerna tog jag 3 dl mjölk och 1 dl grädde helt okey tycker jag.
Mia
Byt vattnet mot grädde eller mjölk! Supergott och älskat av alla i familjen
Emelie
Varför använder ni 3 dl vatten när alla andra recept använder mjölk, gjorde detta receptet och vart det vattnigaste smaklösaste såsen jag skapat.. bortkastade pengar på dyra råvaror
Jonathan
Lättlagat och gott!
Madelene