Hej!

Du verkar ha en gammal webbläsare. Uppdatera för att få ut det mesta av ICA.se.

30 MIN | Enkel

Äggröra till brunch

Krämig äggröra till brunch. Med grädde blir den extra god och passar utmärkt till bacon eller på rostat bröd. Vispa ihop äggen och salta och peppra. Tricket är att ta äggröran av värmen precis när äggen är som krämigast och servera direkt. Gott, snabbt och lättlagat!

Gör så här

Bra att veta när du ändrar antalet portioner

Detta recept är gjort för 4 portioner. När du ändrar antalet portioner så ändras också mängden i ingredienserna. I vissa fall kan detta resultera i att tillagningstiden behöver justeras.

  1. Vispa ihop äggen och krydda med salt och peppar.
  2. Smält matfettet i en teflonbelagd stekpanna. Rör ner äggen med en träslev. Rör försiktigt i botten av stekpannan tills äggen blir krämiga.
  3. Rör ner grädden och servera genast.

För alla

Innehåller ägg.
Fri från gluten.
Gör laktosfri: välj laktosfritt smör och grädde.
Gör mjölkproteinfri: byt ut smör och grädde mot mjölkproteinfria ersättningsprodukter.

Klimatanpassa

Gör mer klimaträtt genom att använda en växtbaserad grädde istället för vispgrädde.

Ingredienser

Portioner: 4
  • 8 ägg
  • salt och svartpeppar
  • 2 msk smör eller margarin
  • 1/2 dl vispgrädde
Lägg till i inköpslistan
Trött på att irra runt i butiken?

Näringsvärde
Per portion

Energi 1036 kJ / 248 kCal