Äggröra med tomater | Recept ICA.se

Hej!

Du verkar ha en gammal webbläsare. Uppdatera för att få ut det mesta av ICA.se.

15 MIN | Medel

Äggröra med tomater

En lättlagad äggröra med tomat och salladslök som går mycket snabbt att svänga ihop! Servera den till söndagsfrukosten eller ät den som en lättare lunch eller middag. Garnera gärna med färsk basilika och servera äggröran till en skiva färskt bröd.

Detta är ett recept från Buffé nr 2, 2008
Till Buffé

Gör så här

Bra att veta när du ändrar antalet portioner

Detta recept är gjort för 4 portioner. När du ändrar antalet portioner så ändras också mängden i ingredienserna. I vissa fall kan detta resultera i att tillagningstiden behöver justeras.

  1. Knäck äggen i en skål. Vispa dem lätt.
  2. Värm hälften av oljan i en stekpanna eller wok och häll i äggen. Rör om när det börjar stelna så att slutresultatet blir små munsbitar av ägg. Ta upp och lägg på ett fat.
  3. Skär tomaterna i klyftor. Strimla salladslöken - ta undan lite till garnering.
  4. Värm resten av oljan i stekpannan eller woken. Fräs salladslöken 1 minut, tillsätt tomaterna och strö över socker. Låt fräsa tills tomaterna mjuknar, ca 1 minut.
  5. Häll tillbaka äggen i stekpannan och smaka av med salt. Garnera med strimlad salladslök.

Ingredienser

Portioner: 4
  • 3 ägg
  • 2 msk olja
  • 3 tomater
  • 2 salladslökar
  • 1 msk socker
  • salt
Lägg till i inköpslistan

Näringsvärde
Per portion

Energi 683 kJ / 163 kCal
Läs mer om näringsvärden