Hej!

Du verkar ha en gammal webbläsare. Uppdatera för att få ut det mesta av ICA.se.

30 MIN | Medel

Äggröra med sidfläsk på rostat bröd

Mumsig och snabblagad äggröra med sidfläsk är perfekt när tiden tryter. Tillaga din krämiga äggröra och lägg upp den på varma, rostade bröd tillsammans med ditt knapriga, nystekta sidfläsk. Servera med en fräsch sallad med vinägrett samt lite ost.

Gör så här

Bra att veta när du ändrar antalet portioner

Detta recept är gjort för 4 portioner. När du ändrar antalet portioner så ändras också mängden i ingredienserna. I vissa fall kan detta resultera i att tillagningstiden behöver justeras.

  1. Skär sidfläsket i små tärningar. Fräs dem i en stor stekpanna med olivolja. Lägg över på ett fat.
  2. Vispa äggen med mjölken. Häll äggblandningen i en varm kastrull. Rör kontinuerligt med långsamma rörelser med en träsked. Ta av från värmen när äggröran fortfarande är lätt krämig. Vänd ner gräslöken.
  3. Rosta lantbröden. Lägg dem på tallrikar. Fördela äggröran på bröden. Skeda över sidfläsket.
  4. Blanda salladen med vinägrett och lägg bredvid. Strö över osten. Ett rött äpple avrundar fint.

Ingredienser

Portioner: 4
  • 150 g rimmat sidfläsk
  • 1 msk olivolja
  • 6 ägg
  • 1/2 dl mjölk
  • 2 msk finhackad gräslök
  • 4 skivor lantbröd
  • 1 påse spröda salladsblad (à ca 150 g)
  • ca 1/2 dl vinägrett (hemgjord eller från flaska)
  • 1 1/2 dl riven Västerbottensost eller annan smakrik ost
Lägg till i inköpslistan

Näringsvärde
Per portion

Energi 2525 kJ / 603 kCal
Fett: 0 g
Läs mer om näringsvärden