Äggröra med sidfläsk på rostat bröd

Mumsig och snabblagad äggröra med sidfläsk är perfekt när tiden tryter. Tillaga din krämiga äggröra och lägg upp den på varma, rostade bröd tillsammans med knaprigt, nystekt sidfläsk. Servera med en fräsch sallad med vinägrett samt lite Västerbottensost.

Ingredienser
4 portioner
150 g rimmat sidfläsk
1 msk olivolja
6 ägg
1/2 dl mjölk
2 msk finhackad gräslök
4 skivor lantbröd
1 påse spröda salladsblad (à ca 150 g)
ca 1/2 dl vinägrett (hemgjord eller från flaska)
1 - 1 1/2 dl riven ost (t ex Västerbottensost)
För alla
Kontrollera noga innehållet i brödet. Innehåller mjölkprotein och ägg.
Gör glutenfri: välj glutenfritt bröd.
Gör laktosfri: välj laktosfri mjölkdryck.
Gör glutenfri: välj glutenfritt bröd.
Gör laktosfri: välj laktosfri mjölkdryck.
Gör så här
Har du lagat receptet?
Näringsvärde per portion
Energi2525 KJ / 603 kCal
Fett37 g
Kommentarer