Hej!

Du verkar ha en gammal webbläsare. Uppdatera för att få ut det mesta av ICA.se.

UNDER 45 MIN | Medel

Kom på macka-middag

Om du vill bjuda på något enkelt men ändå festligt så passar denna kom på macka-middag perfekt. Gratinerat lantbröd med skivor av fläskfilé, salladslök och körsbärstomater smakar ljuvligt och serveras med en god sallad.

Detta är ett recept från Buffé nr 5, 2002
Till Buffé

Gör så här

Bra att veta när du ändrar antalet portioner

Detta recept är gjort för 4 portioner. När du ändrar antalet portioner så ändras också mängden i ingredienserna. I vissa fall kan detta resultera i att tillagningstiden behöver justeras.

  1. Sätt ugnen på 250°C.
  2. Skölj och strimla salladslöken. Fräs den glansig i olja. Krydda med pressade vitlöksklyftor. Ta upp.
  3. Platta ut fläskfiléskivorna till stora schnitzlar. Stek dem i olja i 2-3 minuter per sida. Krydda med salt och svartpeppar.
  4. Droppa lite olja på lantbrödden. Lägg på 2 schnitzlar på varje, lite omlott. Fördela löken över och de halverade körsbärstomaterna. Strössla över riven ost.
  5. Gratinera smörgåsarna i ugn i ca 5 minuter eller tills osten smält ner.
  6. Servera med en vårlig grönsallad med färsk gurka och rädisor.

Ingredienser

Portioner: 4
  • 1 knippa salladslök
  • 1 msk olja
  • 1 - 1 1/2 pressade vitlöksklyftor
  • 8 skivor fläskfilé (8 skivor motsvarar ca 500 g)
  • 1 msk olja
  • 1 tsk salt
  • 1 krm svartpeppar
  • olja
  • 4 skivor lantbröd
  • 200 g halverade körsbärstomater
  • 150 g riven ost gärna raclettetyp
Lägg till i inköpslistan

Just nu sprids bluffmeddelanden om presentkort som ser ut att komma från ICA. Läs mer