Äggnudlar med räkor och ingefära

Nudlar är toppen som vardagsmat: både enkelt, gott och ekonomiskt! Prova vårt recept på kinesisk räk chow mein där äggnudlar serveras med räkor, ingefära, morot och böngroddar. En sås med soja, ostronsås, honung, vinäger och sesamolja sätter smak.
Ett recept från:
Buffé nr 1, 2020

Ingredienser
4 portioner
250 g äggnudlar
1 kg tinade frysta räkor med skal
2 morötter
300 g vitkål
3 msk ostronsås
2 msk japansk soja
2 msk flytande honung
2 msk vitvinsvinäger
1/2 msk sesamolja
2 msk neutral rapsolja
2 vitlöksklyftor
2 msk riven ingefära
1/2 tsk malen vitpeppar
150 g färska böngroddar
3 msk finskuren gräslök
Gör så här
00:05:00
00:03:00
00:01:00
Har du lagat receptet?
Kommentarer
Jättegott!! Jag tog risnudlar istället eftersom jag inte tål gluten. Tror det funkade lika bra!
Birgitta
2025-04-03Fantastisk enkel och väldigt god
Pia
2025-03-07Jättegott!
Mariia
2025-01-12