Äggnudlar med räkor och ingefära

Nudlar är toppen som vardagsmat: både enkelt, gott och ekonomiskt! Prova vårt recept på kinesisk räk chow mein där äggnudlar serveras med räkor, ingefära, morot och böngroddar. En sås med soja, ostronsås, honung, vinäger och sesamolja sätter smak.
Ett recept från:
Buffé nr 1, 2020

Ingredienser
4 portioner
250 g äggnudlar
1 kg tinade frysta räkor med skal
2 morötter
300 g vitkål
3 msk ostronsås
2 msk japansk soja
2 msk flytande honung
2 msk vitvinsvinäger
1/2 msk sesamolja
2 msk neutral rapsolja
2 vitlöksklyftor
2 msk riven ingefära
1/2 tsk malen vitpeppar
150 g färska böngroddar
3 msk finskuren gräslök
Gör så här
00:00:00
00:00:00
00:00:00
Har du lagat receptet?
Kommentarer
26 stNanna recept
Gunilla
Jättegott!! Jag tog risnudlar istället eftersom jag inte tål gluten. Tror det funkade lika bra!
Birgitta
Fantastisk enkel och väldigt god
Pia
Jättegott!
Mariia
Stor besvikelse, smakade bara soja. (Använde Kikkoman soja, är den japansk? Smakade inte alls som den thaiwok vi brukar köpa
Sonny
jätte gott tillsatte lite cilepasta sambal oelek tog bara 1msk vinäger.
Barbro
Fick trixa i lite lime, färsk chili och koriander så blev det ju kanon. Sist så plussade jag på broccoli. Älskar asiatiskt för man kan i princip bara ta det man vill ha i extra.
Fredrik
Mycket enkelt och gott. Gillades av hela familjen.
Cecilia
Det smakade bara vinäger. Är det säker att det ska vara 2 msk? Tyvärr var det oätbart och vi fick kasta det.
Cornelia
Jättegott! Men stämmer det verkligen med 400g nudlar? Det blev extremt mycket när vi följde detta, snarare 8 portioner än 4.
Elsa
Hej Elsa! Tack för din fråga. Roligt att du gillade receptet. Vi har nu sett över mängden nudlar och minskat till 250 g. Hälsningar Ulrika
ICA-köket