Hakka-nudlar
Hakka-nudlar, eller köttfärssås på asiatiskt vis, är en fin nudelrätt som med sina många smaker fyller munnen med glädje. Färsen smaksätter du med en sås av bland annat ingefära, ostronsås och sherry innan köttfärssåsen serveras över nudlarna.
Ett recept från:
Buffé nr 10, 2006
Ingredienser
4 portioner
250 g äggnudlar
1 vitlöksklyfta (lätt utbakad för extra smak)
300 g blandfärs, fläskfärs eller kycklingfärs (gärna grov)
olja till stekning
3 msk hackad färsk vitlök
1 msk hackad ingefära
3 - 3 1/2 msk ostronsås
2 - 2 1/2 msk ljus soja
1 msk torr sherry (eller vitt matlagningsvin)
1 tsk majsstärkelse
3 msk vatten
salt och peppar
1 burk böngroddar (à ca 400 g)
1 - 2 msk fint skuren salladslök
1 - 1 1/2 msk fint hackad röd chilifrukt
ev chilisås till servering
För alla
Gör glutenfri: välj nudlar eller pasta utan gluten.
Gör mjölkproteinfri: kontrollera innehållet i ostronsåsen, eftersom mjölkprotein kan förekomma.
Gör äggfri: välj nudlar eller pasta utan ägg.
Gör så här
Har du lagat receptet?
Kommentarer
Använt detta recept hur många gånger som helst. Vi älskar det 😋
Hana
2023-10-21Det här är ett favoritrecept, som blir minst lika gott med Anammas vegetariska färs.
Ingrid
2020-03-08Hej Emma! Vad kul att du gillar receptet! Hälsningar, Veronica
Redaktionen
2015-07-21