Hej!

Du verkar ha en gammal webbläsare. Uppdatera för att få ut det mesta av ICA.se.

30 MIN | Medel

Hakka-nudlar

Hakka-nudlar, eller köttfärssås på asiatiskt vis, är en fin nudelrätt som med sina många smaker fyller munnen med glädje. Färsen smaksätter du med en sås av bland annat ingefära, ostronsås och sherry innan köttfärssåsen serveras över nudlarna.

Detta är ett recept från Buffé nr 10, 2006
Till Buffé

Gör så här

Bra att veta när du ändrar antalet portioner

Detta recept är gjort för 4 portioner. När du ändrar antalet portioner så ändras också mängden i ingredienserna. I vissa fall kan detta resultera i att tillagningstiden behöver justeras.

  1. Koka nudlarna i lättsaltat vatten med vitlöksklyftan.
  2. Bryn köttfärsen med hackad vitlök och ingefära i ca 3 minuter i en wok.
  3. Blanda ostronsås, soja, sherry och maizena utrört i vatten. Rör ner i woken. Låt sjuda i någon minut. Smaka av med salt och peppar.
  4. Låt böngroddarna rinna av. Tillsätt dem i färsen och låt sjuda ett par minuter.
  5. Lägg upp de varma nudlarna på tallrikar. Klicka på färsen och strö över salladslök, chili och ev peppar. Servera med chilisås.

För alla

Gör glutenfri: välj nudlar eller pasta utan gluten.
Gör mjölkfri: kontrollera innehållet i ostronsåsen, eftersom mjölkprotein kan förekomma.
Gör äggfri: välj nudlar eller pasta utan ägg.

Ingredienser

Portioner: 4
  • 250 g äggnudlar
  • 1 vitlöksklyfta (lätt utbakad för extra smak)
  • 300 g blandfärs, fläskfärs eller kycklingfärs (gärna grov)
  • olja till stekning
  • 3 msk hackad färsk vitlök
  • 1 msk hackad ingefära
  • 3 1/2 msk ostronsås
  • 2 1/2 msk ljus soja
  • 1 msk torr sherry (eller vitt matlagningsvin)
  • 1 tsk maizena majsstärkelse
  • 3 msk vatten
  • salt och peppar
  • 1 burk böngroddar (à ca 400 g)
  • 2 msk fint skuren salladslök
  • 1 1/2 msk fint hackad röd chilifrukt
  • ev chilisås till servering
Lägg till i inköpslistan
Trött på att irra runt i butiken?