Hakka-nudlar

10
7
Hakka-nudlar

Hakka-nudlar, eller köttfärssås på asiatiskt vis, är en fin nudelrätt som med sina många smaker fyller munnen med glädje. Färsen smaksätter du med en sås av bland annat ingefära, ostronsås och sherry innan köttfärssåsen serveras över nudlarna.

Skriv ut

Ett recept från:
Buffé nr 10, 2006

Hakka-nudlar

Ingredienser

4 portioner
250 g
äggnudlar
1
vitlöksklyfta (lätt utbakad för extra smak)
300 g
blandfärs, fläskfärs eller kycklingfärs (gärna grov)
-
olja till stekning
3 msk
hackad färsk vitlök
1 msk
hackad ingefära
3 - 3 1/2 msk
ostronsås
2 - 2 1/2 msk
ljus soja
1 msk
torr sherry (eller vitt matlagningsvin)
1 tsk
majsstärkelse
3 msk
vatten
-
salt och peppar
1
burk böngroddar (à ca 400 g)
1 - 2 msk
fint skuren salladslök
1 - 1 1/2 msk
fint hackad röd chilifrukt
-
ev chilisås till servering

För alla

Gör glutenfri: välj nudlar eller pasta utan gluten.
Gör mjölkfri: kontrollera innehållet i ostronsåsen, eftersom mjölkprotein kan förekomma.
Gör äggfri: välj nudlar eller pasta utan ägg.

Under 30 minuter

Gör så här

Vad tyckte du om receptet?

10

Kommentarer

Ingrid

3/8/2020

Det här är ett favoritrecept, som blir minst lika gott med Anammas vegetariska färs.

Redaktionen

7/21/2015

Hej Emma! Vad kul att du gillar receptet! Hälsningar, Veronica

Emma

7/19/2015

Jag älskar detta receptet! Har gjort det många gånger men.givetvis med egen touch då. Riktigt bra att utgå från!

Testa liknande recept