Ägghalvor med krämig blomkål, ansjovis räkor

Betyg 3 av 5.1 personer har röstat
Receptet har 2 kommentarer
Ägghalvor med krämig blomkål, ansjovis räkor

Oavsett om det är jul, påsk eller midsommar så har ägghalvor en självklar plats på smörgåsbordet, och då oftast toppade med majonnäs och räkor. Här är ett annat recept på goda ägghalvor där blomkål, ansjovisfiléer och rödlök är de bärande smakerna och där krämigheten kommer från len smetana.

Ägghalvor med krämig blomkål, ansjovis räkor

Ingredienser

8 portioner
8 ägg
100 g ansjovisfiléer
2 dl riven blomkål
1 dl smetana
1/2 rödlök
salt
svartpeppar

Garnering

65 g mâchesallad
ca 30 skalade räkor
1 kruka dill

Gör så här

00:09:00

Har du lagat receptet?

Vad tyckte du om receptet?

Kommentarer

2 st
  • Hej Sara! Verkar som ingressen till denna blev fel. (Vi ändrar såklart) Ingen stekt blomkål alltså. Lycka till med receptet. Hälsningar Michelle

    Ica-köket

  • Blev nyfiken på receptet, men undrar om blomkålen ska vara stekt eller inte? I introduktionen står det stekt, men i receptet står det bara riven blomkål. Någon som testat?

    Sara

Näringsvärde per portion

Energi698 KJ / 167 kCal
Fett12.3 g
Salt0.8 g
Kolhydrater3.2 g
Protein10.6 g

Testa liknande recept

  • Strömmingslåda
    0 personer har röstat
    Receptet har 0 kommentarer
    Receptet tar Under 45 min att tillaga
    Receptet har Medel svårighetsgrad
  • Kalles Jul-Jansson
    Betyg 3.1 av 5.7 personer har röstat
    Receptet har 2 kommentarer
    Receptet tar Under 60 min att tillaga
    Receptet har Medel svårighetsgrad
  • ”Boqerones” på ansjovis
    Betyg 3 av 5.46 personer har röstat
    Receptet har 1 kommentarer
    Receptet tar Under 30 min att tillaga
    Receptet har Medel svårighetsgrad
  • Solöga
    Betyg 4.8 av 5.5 personer har röstat
    Receptet har 2 kommentarer
    Receptet tar Under 15 min att tillaga
    Receptet har Enkel svårighetsgrad