Hej!

Du verkar ha en gammal webbläsare. Uppdatera för att få ut det mesta av ICA.se.

30 MIN | Medel

Ägghalvor med grillad sparris och rom

Njut av dessa riktigt lyxiga ägghalvor där äggulan blir till en krämig fyllning tillsammans med crème fraiche, majonnäs och örter. Bjud ägghalvorna med grillad sparris, vi lovar att det är en höjdare! Givetvis går det även att steka sparrisen. Perfekt midsommarmat!

Detta är ett recept från Buffé nr 6, 2015
Till Buffé

Gör så här

Bra att veta när du ändrar antalet portioner

Detta recept är gjort för 6 portioner. När du ändrar antalet portioner så ändras också mängden i ingredienserna. I vissa fall kan detta resultera i att tillagningstiden behöver justeras.

  1. Hårdkoka äggen. Spola dem i kallt vatten. Låt svalna.
  2. Bryt ev bort den nedersta torra delen på sparrisen. Ringla över olja och grilla (på grill eller i grillpanna) sparrisen ett par minuter runt om. Strö över flingsalt.
  3. Skala och dela äggen i halvor. Gröp ut gulan och mosa den. Blanda gulan med crème fraiche, majonnäs, gräslök, persilja, salt och peppar.
  4. Fyll äggen med röran och toppa med rom och dill. Servera med den grillade sparrisen.

För alla

Fri från gluten.
Gör laktosfri: Välj laktosfri crème fraiche.
Gör mjölkproteinfri: Byt ut crème fraiche mot Imat fraiche eller Sour supreme (innehåller soja).
Innehåller ägg.

Ingredienser

Portioner: 6
  • 5 ägg
  • 2 knippen grön sparris (à 250 g)
  • 1 msk rapsolja
  • 1/2 tsk flingsalt
  • 2 msk crème fraiche
  • 3 msk majonnäs
  • 1 msk hackad gräslök
  • 1/2 krm salt
  • 1/2 krm svartpeppar
  • 1 msk hackad persilja
  • 80 g forellrom eller sikrom
  • färsk dill till garnering
Lägg till i inköpslistan
Trött på att irra runt i butiken?

Näringsvärde
Per portion

Energi 795 kJ / 190 kCal