Ägghalvor med grillad sparris och rom

Betyg 3.3 av 5.
28 personer har röstat
0
Ägghalvor med grillad sparris och rom

Njut av dessa riktigt lyxiga ägghalvor där äggulan blir till en krämig fyllning tillsammans med crème fraiche, majonnäs och örter. Bjud ägghalvorna med grillad sparris, vi lovar att det är en höjdare! Givetvis går det även att steka sparrisen. Perfekt midsommarmat!

Ett recept från:
Buffé nr 6, 2015

Ägghalvor med grillad sparris och rom

Ingredienser

6 portioner
5   ägg
2   knippen grön sparris (à 250 g)
1 msk  rapsolja
1/2 tsk  flingsalt
2 msk  crème fraiche
3 msk  majonnäs
1 msk  hackad gräslök
1/2 krm  salt
1/2 krm  svartpeppar
1 msk  hackad persilja
80 g  forellrom eller sikrom
färsk dill till garnering

För alla

Fri från gluten.
Gör laktosfri: Välj laktosfri crème fraiche.
Gör mjölkproteinfri: Byt ut crème fraiche mot Imat fraiche eller Sour supreme (innehåller soja).
Innehåller ägg.

Gör så här

Har du lagat receptet?

Vad tyckte du om receptet?

Betyg 3.3 av 5.
28 personer har röstat

Kommentarer

Näringsvärde per portion

Energi795 KJ / 190 kCal
Fett15 g
Salt1.5 g
Kolhydrater3 g
Protein12 g

Testa liknande recept

Grillad sparris med gochujangmajonnäs
Betyg 4 av 5.
1 personer har röstat
Under 15 min att tillaga
Sparris med solrosfrön och parmesan
Betyg 2.3 av 5.
3 personer har röstat
Under 15 min att tillaga
Sparris Milanese
Betyg 3 av 5.
2 personer har röstat
Under 30 min att tillaga
Sparris med ramslökssmör
Betyg 4.8 av 5.
6 personer har röstat
Under 30 min att tillaga
Grillad pak choi och grön sparris
Betyg 5 av 5.
1 personer har röstat
Under 15 min att tillaga
Kokt vit sparris med parmesansmör och surdegskrisp
Betyg 3.8 av 5.
4 personer har röstat
Under 30 min att tillaga