Ägghalvor med grillad sparris och rom
Njut av dessa riktigt lyxiga ägghalvor där äggulan blir till en krämig fyllning tillsammans med crème fraiche, majonnäs och örter. Bjud ägghalvorna med grillad sparris, vi lovar att det är en höjdare! Givetvis går det även att steka sparrisen. Perfekt midsommarmat!
Ett recept från:
Buffé nr 6, 2015
Ingredienser
6 portioner
5 ägg
2 knippen grön sparris (à 250 g)
1 msk rapsolja
1/2 tsk flingsalt
2 msk crème fraiche
3 msk majonnäs
1 msk hackad gräslök
1/2 krm salt
1/2 krm svartpeppar
1 msk hackad persilja
80 g forellrom eller sikrom
färsk dill till garnering
Gör så här
Har du lagat receptet?
Näringsvärde per portion
Energi795 KJ / 190 kCal
Fett15 g
Salt1.5 g
Kolhydrater3 g
Protein12 g
Kommentarer