Ägghalvor med grillad sparris och rom

Betyg 3.3 av 5.
28 personer har röstat
0
Ägghalvor med grillad sparris och rom

Njut av dessa riktigt lyxiga ägghalvor där äggulan blir till en krämig fyllning tillsammans med crème fraiche, majonnäs och örter. Bjud ägghalvorna med grillad sparris, vi lovar att det är en höjdare! Givetvis går det även att steka sparrisen. Perfekt midsommarmat!

Ett recept från:
Buffé nr 6, 2015

Ägghalvor med grillad sparris och rom

Ingredienser

6 portioner
5 ägg
2 knippen grön sparris (à 250 g)
1 msk rapsolja
1/2 tsk flingsalt
2 msk crème fraiche
3 msk majonnäs
1 msk hackad gräslök
1/2 krm salt
1/2 krm svartpeppar
1 msk hackad persilja
80 g forellrom eller sikrom
färsk dill till garnering

Gör så här

Har du lagat receptet?

Vad tyckte du om receptet?

Betyg 3.3 av 5.
28 personer har röstat

Kommentarer

Näringsvärde per portion

Energi795 KJ / 190 kCal
Fett15 g
Salt1.5 g
Kolhydrater3 g
Protein12 g

Testa liknande recept

Sparris med solrosfrön och parmesan
Betyg 2.3 av 5.
3 personer har röstat
Under 15 min att tillaga
Smörgåstårta med ansjovis och räkor
Betyg 2.9 av 5.
240 personer har röstat
Under 60 min att tillaga
Pocherad torsk med sparris och kaviaryoghurt
Betyg 2.3 av 5.
4 personer har röstat
Under 45 min att tillaga
Laxpytt med caviar
Betyg 4 av 5.
1 personer har röstat
Under 30 min att tillaga
Ägghalvor med lax och rom
Betyg 5 av 5.
6 personer har röstat
Under 30 min att tillaga
Stekt sparris med örtpangrattato
Betyg 3.5 av 5.
103 personer har röstat
Under 30 min att tillaga