Ägghalvor med grillad sparris och rom

Betyg 3.3 av 5.29 personer har röstat
Receptet har 1 kommentarer
Ägghalvor med grillad sparris och rom

Njut av dessa riktigt lyxiga ägghalvor där äggulan blir till en krämig fyllning tillsammans med crème fraiche, majonnäs och örter. Bjud ägghalvorna med grillad sparris, vi lovar att det är en höjdare! Givetvis går det även att steka sparrisen. Perfekt midsommarmat!

Ett recept från:
Buffé nr 6, 2015

Ägghalvor med grillad sparris och rom

Ingredienser

6 portioner
5 ägg
2 knippen grön sparris (à 250 g)
1 msk rapsolja
1/2 tsk flingsalt
2 msk crème fraiche
3 msk majonnäs
1 msk hackad gräslök
1/2 krm salt
1/2 krm svartpeppar
1 msk hackad persilja
80 g forellrom eller sikrom
färsk dill till garnering

Gör så här

Har du lagat receptet?

Vad tyckte du om receptet?

Kommentar

1 st
  • Röran blev lite lösare än jag hade förväntat mig men det var säkert jag som höftade lite med måtten. Tog en hel kruka dill i röran - persiljan försvann fullständigt & vi gillar dill.

    Cecilia

Näringsvärde per portion

Energi795 KJ / 190 kCal
Fett15 g
Salt1.5 g
Kolhydrater3 g
Protein12 g

Testa liknande recept

  • Sparris med solrosfrön och parmesan
    Betyg 2.3 av 5.3 personer har röstat
    Receptet har 1 kommentarer
    Receptet tar Under 15 min att tillaga
    Receptet har Medel svårighetsgrad
  • Smörgåstårta med ansjovis och räkor
    Betyg 2.9 av 5.240 personer har röstat
    Receptet har 1 kommentarer
    Receptet tar Under 60 min att tillaga
    Receptet har Medel svårighetsgrad
  • Pepparrot- och forellromspotatis
    Betyg 5 av 5.1 personer har röstat
    Receptet har 0 kommentarer
    Receptet tar Under 45 min att tillaga
    Receptet har Medel svårighetsgrad
  • Laxpytt med caviar
    Betyg 4 av 5.1 personer har röstat
    Receptet har 0 kommentarer
    Receptet tar Under 30 min att tillaga
    Receptet har Medel svårighetsgrad
  • Ägghalvor med lax och rom
    Betyg 5 av 5.8 personer har röstat
    Receptet har 0 kommentarer
    Receptet tar Under 30 min att tillaga
    Receptet har Medel svårighetsgrad