Ägghalvor med citron, rom och krispig rödlök

Betyg 2.8 av 5.
5 personer har röstat
0
Ägghalvor med citron, rom och krispig rödlök

Vackra ägghalvor är klassisk buffémat. Här spritsas ägghalvorna med créme fraiche smaksatt med citron och rom. Extra fina blir äggen med dill och rödlöksringar på toppen. Lägg gärna rödlöksringarna i isvatten i ca 10 minuter så blir de extra krispiga.

Ägghalvor med citron, rom och krispig rödlök

Ingredienser

6 portioner
6   ägg
1/2   citron
1 dl  crème fraiche
salt och svartpeppar
ca 80 g  röd rom
2   små rödlökar
dill
sallad

För alla

Fri från gluten. Innehåller ägg.
Gör laktosfri: använd laktosfri crème fraiche.
Gör mjölkproteinfri: använd imat fraiche (innehåller havre) eller Sour Supreme (innehåller soja).

Gör så här

Har du lagat receptet?

Vad tyckte du om receptet?

Betyg 2.8 av 5.
5 personer har röstat

Kommentarer

Näringsvärde per portion

Energi480 KJ / 115 kCal
Fett6.5 g
Kolhydrater2.3 g
Protein11.4 g

Testa liknande recept

Ägg skagen
Betyg 2.5 av 5.
8 personer har röstat
Under 30 min att tillaga
Bakad rotselleri med ansjovismajonnäs och rostad lök
Betyg 3.9 av 5.
7 personer har röstat
Över 60 min att tillaga
Ägghalvor med sardellkräm
Betyg 2.4 av 5.
14 personer har röstat
Under 30 min att tillaga
Ägghalvor med räk- och oströra
Betyg 4.4 av 5.
40 personer har röstat
Under 30 min att tillaga
Sprödbakad torsk med skagenröra
Betyg 3.7 av 5.
15 personer har röstat
Under 45 min att tillaga
Spenat- och körvelbrûlé med rom och rödlök
Betyg 4 av 5.
8 personer har röstat
Över 60 min att tillaga