Ägghalvor med citron, rom och krispig rödlök

5
0
Ägghalvor med citron, rom och krispig rödlök

Vackra ägghalvor är klassisk buffémat. Här spritsas ägghalvorna med créme fraiche smaksatt med citron och rom. Extra fina blir äggen med dill och rödlöksringar på toppen. Lägg gärna rödlöksringarna i isvatten i ca 10 minuter så blir de extra krispiga.

Ägghalvor med citron, rom och krispig rödlök

Ingredienser

6 portioner
6 ägg
1/2 citron
1 dl crème fraiche
salt och svartpeppar
ca 80 g röd rom
2 små rödlökar
dill
sallad

För alla

Fri från gluten. Innehåller ägg.
Gör laktosfri: använd laktosfri crème fraiche.
Gör mjölkproteinfri: använd imat fraiche (innehåller havre) eller Sour Supreme (innehåller soja).

Gör så här

Har du lagat receptet?

Vad tyckte du om receptet?

5

Kommentarer

Näringsvärde per portion

Energi 480 KJ / 115 kCal
Fett 6.5 g
Kolhydrater 2.3 g
Protein 11.4 g
Läs mer om näringsvärden