Ägghalvor med citron, rom och krispig rödlök
![Ägghalvor med citron, rom och krispig rödlök](https://assets.icanet.se/e_sharpen:80,q_auto,dpr_1.25,w_718,h_718,c_lfill/imagevaultfiles/id_71102/cf_259/agghalvor_med_citron__rom_och_krispig_rodlok.jpg)
Vackra ägghalvor är klassisk buffémat. Här spritsas ägghalvorna med créme fraiche smaksatt med citron och rom. Extra fina blir äggen med dill och rödlöksringar på toppen. Lägg gärna rödlöksringarna i isvatten i ca 10 minuter så blir de extra krispiga.
![Ägghalvor med citron, rom och krispig rödlök](https://assets.icanet.se/e_sharpen:80,q_auto,dpr_1.25,w_718,h_718,c_lfill/imagevaultfiles/id_71102/cf_259/agghalvor_med_citron__rom_och_krispig_rodlok.jpg)
Ingredienser
6 portioner
6 ägg
1/2 citron
1 dl crème fraiche
salt och svartpeppar
ca 80 g röd rom
2 små rödlökar
dill
sallad
För alla
Fri från gluten. Innehåller ägg.
Gör laktosfri: använd laktosfri crème fraiche.
Gör mjölkproteinfri: använd imat fraiche (innehåller havre) eller Sour Supreme (innehåller soja).
Gör så här
Har du lagat receptet?
Näringsvärde per portion
Energi480 KJ / 115 kCal
Fett6.5 g
Kolhydrater2.3 g
Protein11.4 g
Kommentarer