Ägghalvor med citron, rom och krispig rödlök
Vackra ägghalvor är klassisk buffémat. Här spritsas ägghalvorna med créme fraiche smaksatt med citron och rom. Extra fina blir äggen med dill och rödlöksringar på toppen. Lägg gärna rödlöksringarna i isvatten i ca 10 minuter så blir de extra krispiga.
Ingredienser
6 portioner
6 ägg
1/2 citron
1 dl crème fraiche
salt och svartpeppar
ca 80 g röd rom
2 små rödlökar
dill
sallad
För alla
Fri från gluten. Innehåller ägg.
Gör laktosfri: använd laktosfri crème fraiche.
Gör mjölkproteinfri: använd imat fraiche (innehåller havre) eller Sour Supreme (innehåller soja).
Gör så här
Har du lagat receptet?
Näringsvärde per portion
Energi480 KJ / 115 kCal
Fett6.5 g
Kolhydrater2.3 g
Protein11.4 g
Kommentarer