Hej!

Du verkar ha en gammal webbläsare. Uppdatera för att få ut det mesta av ICA.se.

45 MIN | Medel

Ägghalvor med citron, rom och krispig rödlök

Vackra ägghalvor är klassisk buffémat. Här spritsas ägghalvorna med créme fraiche smaksatt med citron och rom. Extra fina blir äggen med dill och rödlöksringar på toppen. Lägg gärna rödlöksringarna i isvatten i ca 10 minuter så blir de extra krispiga.

Gör så här

Bra att veta när du ändrar antalet portioner

Detta recept är gjort för 6 portioner. När du ändrar antalet portioner så ändras också mängden i ingredienserna. I vissa fall kan detta resultera i att tillagningstiden behöver justeras.

  1. Lägg äggen i kokande vatten och koka dem 11 minuter. Spola äggen kalla. Skala och dela äggen i halvor. Gröp försiktigt ur äggulan. Skär bort lite av ändarna så att ägghalvorna kan stå.
  2. Riv skalet av citronen och pressa ur 1/2 tsk citronsaft (för 4 port). Vispa upp crème fraiche tillsammans med citronskal och citronsaft. Smaksätt med salt och peppar. Vänd ner romen och smula i äggulorna. Lägg i en spritspåse. Ställ i kylskåp. Går bra att göra tidigt samma dag.
  3. Skala och skiva löken tunt. Lägg lökringarna i isvatten ca 10 minuter.
  4. Spritsa citron- och romcrèmen i hålet där äggulan varit.  Garnera med rödlöksringar och dill. Ställ ägghalvorna på ett fat med sallad.

För alla

Fri från gluten. Innehåller ägg.
Gör laktosfri: använd laktosfri crème fraiche.
Gör mjölkproteinfri: använd imat fraiche (innehåller havre) eller Sour Supreme (innehåller soja).

Ingredienser

Portioner: 6
  • 6 ägg
  • 1/2 citron
  • 1 dl crème fraiche
  • salt och svartpeppar
  • ca 80 g röd rom
  • 2 små rödlökar
  • dill
  • sallad
Lägg till i inköpslistan

Näringsvärde
Per portion

Energi 480 kJ / 115 kCal