Ägg- och tomatcurry

Betyg 0 av 5.
0 personer har röstat
0
Ägg- och tomatcurry

Det här trivsamma receptet passar utmärkt som sås och tillbehör till det nygrillade köttet. Du gör en paste av rika heta kryddor och blandar med krossade tomater. Såsen kokas ihop och smakerna berikas innan du tillsätter de hårdkokta äggen på toppen.

Ett recept från:
Buffé nr 2, 2002

Ägg- och tomatcurry

Ingredienser

4 portioner
2 vitlöksklyftor
1 msk finriven, färsk ingefära
1 msk färsk citronjuice
1 tsk malen kanel
1 krm gurkmeja
1 tsk malen koriander
1 krm chilipeppar (pulver)
1 medelstor gul lök
4 tomater eller krossade tomater (4 tomater motsvarar 1 burk krossade tomater)
5 ägg
3 msk olja
1 tsk spiskummin
2 msk finhackade korianderblad
1 tsk salt

Gör så här

Har du lagat receptet?

Vad tyckte du om receptet?

Betyg 0 av 5.
0 personer har röstat

Kommentarer

Testa liknande recept

Husets daal
Betyg 3.5 av 5.
52 personer har röstat
Över 60 min att tillaga
Kyckling och paprika i tikkasås
Betyg 3 av 5.
8 personer har röstat
Under 30 min att tillaga
Pasta från Asien
Betyg 2.6 av 5.
22 personer har röstat
Under 30 min att tillaga
Wokgrönsaker med indiska kryddor
Betyg 2.3 av 5.
3 personer har röstat
Under 30 min att tillaga
Hemlagad pickles
Betyg 3.5 av 5.
2 personer har röstat
Över 60 min att tillaga
Kärstis garam masala
Betyg 4.5 av 5.
55 personer har röstat
Under 15 min att tillaga