Ägg- och tomatcurry
Det här trivsamma receptet passar utmärkt som sås och tillbehör till det nygrillade köttet. Du gör en paste av rika heta kryddor och blandar med krossade tomater. Såsen kokas ihop och smakerna berikas innan du tillsätter de hårdkokta äggen på toppen.
Ett recept från:
Buffé nr 2, 2002
Ingredienser
4 portioner
2 vitlöksklyftor
1 msk finriven, färsk ingefära
1 msk färsk citronjuice
1 tsk malen kanel
1 krm gurkmeja
1 tsk malen koriander
1 krm chilipeppar (pulver)
1 medelstor gul lök
4 tomater eller krossade tomater (4 tomater motsvarar 1 burk krossade tomater)
5 ägg
3 msk olja
1 tsk spiskummin
2 msk finhackade korianderblad
1 tsk salt
Gör så här
Har du lagat receptet?
Kommentarer