Ägg- och tomatcurry | Recept ICA.se

Hej!

Du verkar ha en gammal webbläsare. Uppdatera för att få ut det mesta av ICA.se.

45 MIN | Medel

Ägg- och tomatcurry

Det här trivsamma receptet passar utmärkt som sås och tillbehör till det nygrillade köttet. Du gör en paste av rika heta kryddor och blandar med krossade tomater. Såsen kokas ihop och smakerna berikas innan du tillsätter de hårdkokta äggen på toppen.

Detta är ett recept från Buffé nr 2, 2002
Till Buffé

Gör så här

Bra att veta när du ändrar antalet portioner

Detta recept är gjort för 4 portioner. När du ändrar antalet portioner så ändras också mängden i ingredienserna. I vissa fall kan detta resultera i att tillagningstiden behöver justeras.

  1. Pressa vitlöken. Blanda med ingefära, citronjuice, kanel, gurkmeja, koriander och chilipulver till en s k våt paste. Ställ åt sidan.
  2. Skala och finhacka löken. Hacka tomaterna.
  3. Hårdkoka äggen. Kyl dem.
  4. Hetta upp oljan i en gryta. Lägg i spiskummin och låt den få färg. Tillsätt den finhackade löken. Fräs tills den blir genomskinlig. Hacka tomaterna eller sila av krosset. Blanda med löken.
  5. Rör ner kryddpasten och sänk värmen. Låt puttra till en tjock tomatsås, rör då och då. Tillsätt koriandern, rör om. Salta och smaka av.
  6. Dela äggen i halvor. Lägg ner dem på grytan och värm i ytterligare 5 minuter.
  7. Lägg upp på ett passande fat och servera.

Ingredienser

Portioner: 4
  • 2 vitlöksklyftor
  • 1 msk finriven, färsk ingefära
  • 1 msk färsk citronjuice
  • 1 tsk malen kanel
  • 1 krm gurkmeja
  • 1 tsk malen koriander
  • 1 krm chilipeppar (pulver)
  • 1 medelstor gul lök
  • 4 tomater eller krossade tomater (4 tomater motsvarar 1 burk krossade tomater)
  • 5 ägg
  • 3 msk olja
  • 1 tsk spiskummin
  • 2 msk finhackade korianderblad
  • 1 tsk salt
Lägg till i inköpslistan