Ägg- och tomatcurry

Betyg 0 av 5.
0 personer har röstat
0
Ägg- och tomatcurry

Det här trivsamma receptet passar utmärkt som sås och tillbehör till det nygrillade köttet. Du gör en paste av rika heta kryddor och blandar med krossade tomater. Såsen kokas ihop och smakerna berikas innan du tillsätter de hårdkokta äggen på toppen.

Ett recept från:
Buffé nr 2, 2002

Ägg- och tomatcurry

Ingredienser

4 portioner
2   vitlöksklyftor
1 msk  finriven, färsk ingefära
1 msk  färsk citronjuice
1 tsk  malen kanel
1 krm  gurkmeja
1 tsk  malen koriander
1 krm  chilipeppar (pulver)
1   medelstor gul lök
4   tomater eller krossade tomater (4 tomater motsvarar 1 burk krossade tomater)
5   ägg
3 msk  olja
1 tsk  spiskummin
2 msk  finhackade korianderblad
1 tsk  salt

Gör så här

Har du lagat receptet?

Vad tyckte du om receptet?

Betyg 0 av 5.
0 personer har röstat

Kommentarer

Testa liknande recept

Husets daal
Betyg 3.5 av 5.
51 personer har röstat
Över 60 min att tillaga
Kyckling och paprika i tikkasås
Betyg 3 av 5.
8 personer har röstat
Under 30 min att tillaga
Pasta från Asien
Betyg 2.6 av 5.
22 personer har röstat
Under 30 min att tillaga
Kyckling med indisk smak
Betyg 4 av 5.
2 personer har röstat
Över 60 min att tillaga
Indisk vitkål med ärter
Betyg 3.8 av 5.
5 personer har röstat
Under 30 min att tillaga
Auberginegryta "Baingan aachari"
Betyg 4.3 av 5.
114 personer har röstat
Över 60 min att tillaga