Hej!

Du verkar ha en gammal webbläsare. Uppdatera för att få ut det mesta av ICA.se.

15 MIN | Medel

Färskost med ansjovis

Om du gillar ansjovis kommer du att älska den här rätten. Den unika smaken från fisken blandas med smarrig färskost, finriven intensiv pepparrot, gräslök, citronjuice och het tabasco. Servera med sprött knäckebröd och du har en perfekt förrätt.

Detta är ett recept från Buffé nr 6, 2005
Till Buffé

Gör så här

Bra att veta när du ändrar antalet portioner

Detta recept är gjort för 4 portioner. När du ändrar antalet portioner så ändras också mängden i ingredienserna. I vissa fall kan detta resultera i att tillagningstiden behöver justeras.

  1. Hacka ansjovisen fint.
  2. Blanda färskosten med riven pepparrot, gräslök, citronjuice och tabasco.
  3. Rör ner ansjovisen. Salta och peppra. Ställ kallt till serveringen.

För alla

Fri från gluten och ägg. 
Gör mjölkfri: byt färskosten mot tofu eller liknade mjölkfri variant.

Ingredienser

Portioner: 4
  • 1 liten burk ansjovisfiléer (à 55 g)
  • 200 g naturell färskost
  • 1 1/2 tsk finriven färsk pepparrot
  • 1 msk finskuren gräslök
  • 1 tsk färskpressad citronjuice
  • ca 3 droppar tabasco
  • salt
  • nymalen svartpeppar
Lägg till i inköpslistan

Näringsvärde
Per portion

Energi 720 kJ / 170 kCal
Fett: 16 g
Läs mer om näringsvärden