Ägg i glas med spenat och räkor
Ägg i glas är ett enkelt men annorlunda sätt att servera ägg. Allt som krävs är ugnssäkra glas eller portionsformar. Toppa med räkor, rom, rökt fisk eller skagenröra.
Ingredienser
8 st
ca 50 räkor
2 schalottenlökar
2 påsar färsk spenat (à 65 g)
2 msk smör eller margarin
salt och peppar
8 ägg
8 msk vispgrädde
dill
För alla
Rätten innehåller ägg men är fri från gluten.
Gör laktosfri: använd laktosfritt matfett och laktosfri grädde.
Gör mjölkproteinfri: använd mjölkfritt matfett. Byt ut grädden mot havre-, ris- eller sojaalternativ.
Gör så här
Tips
Skagenröra, rökt fisk eller rom passar också bra att toppa med.
Har du lagat receptet?
Näringsvärde per portion
Energi853 KJ / 204 kCal
Fett15 g
Kolhydrater1.5 g
Protein16 g
Kommentar
Förvånande god och enkel! God även kall! Kruxet är att ta ut den ur ugnen i rätt tid. Jag kryddade spenaten bla med lite vitlök.
Kristina
2012-07-16