Ägg i glas med spenat och räkor

1
1
Ägg i glas med spenat och räkor

Ägg i glas är ett enkelt men annorlunda sätt att servera ägg. Allt som krävs är ugnssäkra glas eller portionsformar. Toppa med räkor, rom, rökt fisk eller skagenröra.

Ägg i glas med spenat och räkor

Ingredienser

8 st
ca 50 räkor
2 schalottenlökar
2 påsar färsk spenat (à 65 g)
2 msk smör eller margarin
salt och peppar
8 ägg
8 msk vispgrädde
dill

För alla

Rätten innehåller ägg men är fri från gluten.
Gör laktosfri: använd laktosfritt matfett och laktosfri grädde.
Gör mjölkproteinfri: använd mjölkfritt matfett. Byt ut grädden mot havre-, ris- eller sojaalternativ.

Gör så här

Tips

Skagenröra, rökt fisk eller rom passar också bra att toppa med.

Har du lagat receptet?

Vad tyckte du om receptet?

1

Kommentar

Kristina

2012-07-16

Förvånande god och enkel! God även kall! Kruxet är att ta ut den ur ugnen i rätt tid. Jag kryddade spenaten bla med lite vitlök.

Näringsvärde per portion

Energi 853 KJ / 204 kCal
Fett 150 g
Kolhydrater 15 g
Protein 160 g
Läs mer om näringsvärden