Ägg i glas med spenat och räkor | Recept ICA.se

Hej!

Du verkar ha en gammal webbläsare. Uppdatera för att få ut det mesta av ICA.se.

1-4 TIM | Medel

Ägg i glas med spenat och räkor

Ägg i glas är ett enkelt men annorlunda sätt att servera ägg. Allt som krävs är ugnssäkra glas eller portionsformar. Toppa med räkor, rom, rökt fisk eller skagenröra.

Gör så här

Bra att veta när du ändrar antalet portioner

Detta recept är gjort för 8 st portioner. När du ändrar antalet portioner så ändras också mängden i ingredienserna. I vissa fall kan detta resultera i att tillagningstiden behöver justeras.

  1. Tina och räkorna om de är frysta och skala dem.
  2. Sätt ugnen på 150°C. Skala och hacka löken. Fräs lök och spenat i matfettet. Smaksätt med salt och peppar. 
  3. Ställ 8 låga ugnssäkra glas eller portionsformar (för 8 st) i en liten ugnssäker form.  Fördela spenaten i glasen.  Knäck ett ägg över spenaten i varje glas. Fördela grädden över varje ägg. 
  4. Häll lite vatten i formen och sätt in den mitt i ugnen ca 40 minuter. Äggvitan ska stelna men äggulan ska vara lös. 
  5. Fördela räkorna i glasen och garnera med dill.

För alla

Rätten innehåller ägg men är fri från gluten.
Gör laktosfri: använd laktosfritt matfett och laktosfri grädde.
Gör mjölkproteinfri: använd mjölkfritt matfett. Byt ut grädden mot havre-, ris- eller sojaalternativ.

Tips

Skagenröra, rökt fisk eller rom passar också bra att toppa med.

Ingredienser

Portioner: 8 st
  • ca 50 räkor
  • 2 schalottenlökar
  • 2 påsar färsk spenat (à 65 g)
  • 2 msk smör eller margarin
  • salt och peppar
  • 8 ägg
  • 8 msk vispgrädde
  • dill
Lägg till i inköpslistan

Näringsvärde
Per portion

Energi 853 kJ / 204 kCal