Crostini med hummus, spenat och vitost | Recept ICA.se

Hej!

Du verkar ha en gammal webbläsare. Uppdatera för att få ut det mesta av ICA.se.

30 MIN | Enkel

Crostini med hummus, spenat och vitost

Nittiotalet ringde och ville ha sin förrätt tillbaka: krispiga crostinis fyllda med hummus, spenat och vitost. En riktigt tidlös favorit som alltid går hem.

Gör så här

Bra att veta när du ändrar antalet portioner

Detta recept är gjort för 30 st portioner. När du ändrar antalet portioner så ändras också mängden i ingredienserna. I vissa fall kan detta resultera i att tillagningstiden behöver justeras.

  1. Skala och hacka löken fint
  2. Fräs löken i olivoljan i en stekpanna. Vänd ner spenaten i omgångar. Krydda med salt och peppar. 
  3. Låt vitosten rinna av.
  4. Bred hummusen på crostini och lägg på spenat. Toppa med vitost och mynta.

För alla

Fri från ägg.
Gör glutenfri: uteslut crostini och välj gutenfria små kex.
Gör laktosfri: uteslut vitost och välj latosfri fetaost.
Gör mjölkproteinfri: uteslut vitost och välj tofu.

Näringsvärdet är beräknat per crostini.

Ingredienser

Portioner: 30 st
  • 1 schalottenlök
  • 1 msk olivolja
  • ca 100 g färsk spenat
  • salt
  • svartpeppar
  • 100 g vitost i tärningar
  • 125 g hummus
  • 30 crostini
  • 1 kruka mynta
Lägg till i inköpslistan

Näringsvärde
Per portion

Energi 127 kJ / 31 kCal