Hej!

Du verkar ha en gammal webbläsare. Uppdatera för att få ut det mesta av ICA.se.

1-4 TIM | Medel

Kycklinglevermousse med cornichoner och rågbröd

Ett charmigt recept på kycklinglevermousse att servera med cornichoner och rågbröd. Du gör moussen av bland annat vitlök, lever, sardeller, skinka, salvia och konjak. Utmärkt att servera som tillbehör eller som aptitretare.

Detta är ett recept från Buffé nr 12, 2008
Till Buffé

Gör så här

Bra att veta när du ändrar antalet portioner

Detta recept är gjort för 6 portioner. När du ändrar antalet portioner så ändras också mängden i ingredienserna. I vissa fall kan detta resultera i att tillagningstiden behöver justeras.

  1. Skala och finhacka lök och vitlök. Skär kycklinglevern i halvor.
  2. Fräs lök och vitlök mjuka i smör utan att de tar färg. Lägg över i en stor bunke.
  3. Stek kycklinglevern i smör i omgångar i stekpannan, ca 5 minuter per omgång. Levern ska fortfarande vara lätt rosa i mitten. Lägg kycklinglevern i bunken.
  4. Skär sardellerna och skinkan i mindre bitar. Tillsätt sardeller, skinka, timjan, salvia, konjak, salt och peppar i kycklinglevern. Mixa hastigt med matberedare eller mixerstav. Konsistensen ska inte vara helt slät.
  5. Låt blandningen svalna 15 minuter om den är varm. Rör ner det mjuka smöret. Lägg moussen i en skål och ställ in i kylen över natten. Ta ut moussen 1-2 timmar före servering. Är moussen hård så skär den i bitar och mosa med en gaffel. Servera med mörkt rågbröd, syltlök och cornichoner.

För alla

Fri från gluten om specialbröd används. Fri från ägg.
Gör laktosfri: ersätt smör med laktosfritt matfett. Kontrollera innehållet i brödet.
Gör mjölkproteinfri: byt smör mot mjölkfritt margarin. Kontrollera innehållet i brödet.

Tips

Kycklinglevermoussesmeten kan läggas i en liten avlång brödform klädd med plastfolie (för 6 port). Låt kallna i kyl, stjälp upp och skär i skivor som en paté.

Ingredienser

Portioner: 6
  • 2 schalottenlökar
  • 2 vitlöksklyftor
  • 500 g kycklinglever (fryst, tinad)
  • smör att steka i
  • 5 sardeller
  • 150 g rökt skinka
  • 1/2 tsk timjan
  • 1/2 tsk salvia
  • 2 msk konjak
  • 200 g rumsvarmt smör
  • 1/2 tsk salt
  • 1/2 tsk peppar
Till servering
  • danskt rågbröd
  • syltlök
  • cornichons
Lägg till i inköpslistan
Trött på att irra runt i butiken?