Kycklinglevermousse med cornichoner och rågbröd

7
1
Kycklinglevermousse med cornichoner och rågbröd

Ett charmigt recept på kycklinglevermousse att servera med cornichoner och rågbröd. Du gör moussen av bland annat vitlök, lever, sardeller, skinka, salvia och konjak. Utmärkt att servera som tillbehör eller som aptitretare.

Ett recept från:
Buffé nr 12, 2008

Kycklinglevermousse med cornichoner och rågbröd

Ingredienser

6 portioner
2 schalottenlökar
1 - 2 vitlöksklyftor
500 g kycklinglever (fryst, tinad)
smör att steka i
5 sardeller
150 g rökt skinka
1/2 tsk timjan
1/2 tsk salvia
2 msk konjak
200 g rumsvarmt smör
1/2 tsk salt
1/2 tsk peppar

Till servering

danskt rågbröd
syltlök
cornichons

För alla

Fri från gluten om specialbröd används. Fri från ägg.
Gör laktosfri: ersätt smör med laktosfritt matfett. Kontrollera innehållet i brödet.
Gör mjölkproteinfri: byt smör mot mjölkfritt margarin. Kontrollera innehållet i brödet.

Gör så här

Tips

Kycklinglevermoussesmeten kan läggas i en liten avlång brödform klädd med plastfolie (för 6 port). Låt kallna i kyl, stjälp upp och skär i skivor som en paté.

Har du lagat receptet?

Vad tyckte du om receptet?

7

Kommentar

Karin

2020-12-13

Går den att frysa

Redaktionen ICAse

2020-12-22

Hej Karin! Hoppas svaret inte kommer för sent. Men det går bra att frysa denna. Lycka till. Hälsningar Ulrika