Kycklinglevermousse med cornichoner och rågbröd
Ett charmigt recept på kycklinglevermousse att servera med cornichoner och rågbröd. Du gör moussen av bland annat vitlök, lever, sardeller, skinka, salvia och konjak. Utmärkt att servera som tillbehör eller som aptitretare.
Ett recept från:
Buffé nr 12, 2008
Ingredienser
6 portioner
2 schalottenlökar
1 - 2 vitlöksklyftor
500 g kycklinglever (fryst, tinad)
smör att steka i
5 sardeller
150 g rökt skinka
1/2 tsk timjan
1/2 tsk salvia
2 msk konjak
200 g rumsvarmt smör
1/2 tsk salt
1/2 tsk peppar
Till servering
danskt rågbröd
syltlök
cornichons
Gör så här
Har du lagat receptet?
Kommentar
Går den att frysa
Karin
2020-12-13Hej Karin! Hoppas svaret inte kommer för sent. Men det går bra att frysa denna. Lycka till. Hälsningar Ulrika
Redaktionen
2020-12-22