Ägg Benedict med danskt rågbröd och rostbiff

Betyg 5 av 5.1 personer har röstat
Receptet har 0 kommentarer
Ägg Benedict med danskt rågbröd och rostbiff

Ägg Benedict på stadigt danskt rågbröd med tomat, sallad, rostbiff, pocherade ägg och en extra piffig hollandaisesås med curry och cayennepeppar. Över denna salighet strör du rostad lök och en generös tilldelning av den svarta pepparn.

Ägg Benedict med danskt rågbröd och rostbiff

Ingredienser

4 portioner

Hollandaisesås

150 g smör
2 äggulor
1 krm salt
1 krm cayennepeppar
1 tsk curry
ca 1/2 msk färskpressad citronsaft
1 dl cornichons

Pocherat ägg

1 l vatten
3 msk ättika (12%)
4 ägg

Tillbehör

4 skivor danskt rågbröd
2 tomater
1 hjärtsallad
8 skivor rostbiff
1 dl rostad lök
svartpeppar

Gör så här

00:02:00

Har du lagat receptet?

Vad tyckte du om receptet?

Kommentarer

Näringsvärde per portion

Energi2698 KJ / 645 kCal
Fett48 g
Salt2 g
Kolhydrater22 g
Protein29 g

Testa liknande recept

  • Tunnbröd med rostbiff och currykräm
    Betyg 4.2 av 5.5 personer har röstat
    Receptet har 2 kommentarer
    Receptet tar Under 30 min att tillaga
    Receptet har Medel svårighetsgrad