Hoppa till sidans innehåll
UNDER 30 MIN | Enkel

Glass med varm After Eight-sås

Lyft vaniljglassen med denna smarriga chokladsås med mintsmak gjord på After Eight. Varva glass och gärna frukt, bär och maränger i portionsskålar. Ringla över chokladsåsen och hugg in.

Gör så här

Bra att veta när du ändrar antalet portioner

Detta recept är gjort för 4 portioner. När du ändrar antalet portioner så ändras också mängden i ingredienserna. I vissa fall kan detta resultera i att tillagningstiden behöver justeras.

  1. Chokladsås: Hacka chokladen och lägg i en bunke.
  2. Koka upp vatten och socker, låt det koka sakta i 5 minuter. 
  3. Slå den kokande sockerlagen över chokladen och rör tills såsen blivit slät, låt den svalna något. 
  4. Till servering: Varva glass med After Eight-sås i en stor skål eller i portionsskålar och servera genast!

För alla

Fri från gluten. Innehåller laktos och mjölkprotein.
Gör äggfri: välj äggfria produkter av maränger och glass.

Recept och bild i samarbete med Nestlé.

Tips

Varva gärna glass och chokladsås med frukt, bär och maränger.

Ingredienser

Portioner: 4
Chokladsås
  • 14 bitar after eight (+ ev extra till dekoration)
  • 1 dl vatten
  • ca 1/2 dl socker (1/2 dl motsvarar 50 g)
Till servering
  • 4 port vaniljglass
Lägg till i inköpslistan

Just nu sprids bluffmeddelanden om presentkort som ser ut att komma från ICA. Läs mer