Kladdkaka med mintsmak
Ett snabblagat och enkelt recept på kladdkaka med smak av fräsch mint. Du gör kakan av bland annat smör, socker, ägg, mjöl, kakao och after eight. Servera till efterrätt med syrlig apelsin- eller citronsorbet!
Andra goda och enkla kladdkakerecept .
Ett recept från:
Buffé nr 4, 2009
Ingredienser
8 bitar
100 g smör
2 1/2 dl socker
2 ägg
1 1/2 dl vetemjöl (1 1/2 dl motsvarar 90 g)
1/2 dl kakao
1/2 tsk vaniljsocker
1 krm salt
8 plattor after eight
För alla
Innehåller ägg. After eight innehåller smörolja och spår av mjölkprotein.
Gör glutenfri: Byt ut vetemjöl mot glutenfri mjölmix.
Gör laktosfri: Välj laktosfritt matfett. Byt ev ut after eight mot mörk choklad med mintsmak.
Gör mjölkproteinfri: Välj mjölkproteinfritt matfett. Byt ut after eight mot mörk choklad med mintsmak, kontrollera ingrediensförteckningen.
Näringsberäkningen är beräknad per bit (beräknat på 8 bitar).
Gör så här
Har du lagat receptet?
Näringsvärde per portion
Energi1271 KJ / 304 kCal
Fett12.8 g
Kolhydrater42.4 g
Protein3.9 g
Kommentarer
Jag har gjort den här flera gånger nu och det blir lika gott varje gång, alla jag har bjudit instämmer.
Anders
2014-12-21Supergott, men jag täckte hela ytan med after eight och hade vispgrädde till!
Annelie
2011-11-16