Kladdkaka med mintsmak

32
2
Kladdkaka med mintsmak

Ett snabblagat och enkelt recept på kladdkaka med smak av fräsch mint. Du gör kakan av bland annat smör, socker, ägg, mjöl, kakao och after eight. Servera till efterrätt med syrlig apelsin- eller citronsorbet!
Andra goda och enkla kladdkakerecept .

Ett recept från:
Buffé nr 4, 2009

Kladdkaka med mintsmak

Ingredienser

8 bitar
100 g smör
2 1/2 dl socker
2 ägg
1 1/2 dl vetemjöl (1 1/2 dl motsvarar 90 g)
1/2 dl kakao
1/2 tsk vaniljsocker
1 krm salt
8 plattor after eight

För alla

Innehåller ägg. After eight innehåller smörolja och spår av mjölkprotein.
Gör glutenfri: Byt ut vetemjöl mot glutenfri mjölmix.
Gör laktosfri: Välj laktosfritt matfett. Byt ev ut after eight mot mörk choklad med mintsmak.
Gör mjölkproteinfri: Välj mjölkproteinfritt matfett. Byt ut after eight mot mörk choklad med mintsmak, kontrollera ingrediensförteckningen.

 

Näringsberäkningen är beräknad per bit (beräknat på 8 bitar).

Gör så här

Har du lagat receptet?

Vad tyckte du om receptet?

32

Kommentarer

Anders

2014-12-21

Jag har gjort den här flera gånger nu och det blir lika gott varje gång, alla jag har bjudit instämmer.

Annelie

2011-11-16

Supergott, men jag täckte hela ytan med after eight och hade vispgrädde till!

Näringsvärde per portion

Energi 1271 KJ / 304 kCal
Fett 128 g
Kolhydrater 424 g
Protein 39 g
Läs mer om näringsvärden