Hej!

Du verkar ha en gammal webbläsare. Uppdatera för att få ut det mesta av ICA.se.

30 MIN | Medel

Kladdkaka med mintsmak

Ett snabblagat och enkelt recept på kladdkaka med smak av fräsch mint. Du gör kakan av bland annat smör, socker, ägg, mjöl, kakao och after eight. Servera till efterrätt med syrlig apelsin- eller citronsorbet!
Andra goda och enkla kladdkakerecept .

Detta är ett recept från Buffé nr 4, 2009
Till Buffé

Gör så här

Bra att veta när du ändrar antalet portioner

Detta recept är gjort för 8 bitar portioner. När du ändrar antalet portioner så ändras också mängden i ingredienserna. I vissa fall kan detta resultera i att tillagningstiden behöver justeras.

  1. Sätt ugnen på 175°C.
  2. Spänn fast ett bakplåtspapper i en rund form ca 24 cm i diameter (för 8 bitar) med löstagbar kant eller smörj formen med matfett.
  3. Smält smöret i en kastrull. Ta från värmen.
  4. Rör ner socker och ägg. Blanda väl.
  5. Rör ner vetemjöl, kakao, vaniljsocker och salt. Blanda väl. Häll smeten i formen.
  6. Grädda mitt i ugnen ca 18 minuter. Lägg på after eight och grädda ytterligare 2 minuter.
  7. Låt kakan svalna.

För alla

Innehåller ägg. After eight innehåller smörolja och spår av mjölkprotein.
Gör glutenfri: Byt ut vetemjöl mot glutenfri mjölmix.
Gör laktosfri: Välj laktosfritt matfett. Byt ev ut after eight mot mörk choklad med mintsmak.
Gör mjölkproteinfri: Välj mjölkproteinfritt matfett. Byt ut after eight mot mörk choklad med mintsmak, kontrollera ingrediensförteckningen.

 

Näringsberäkningen är beräknad per bit (beräknat på 8 bitar).

Ingredienser

Portioner: 8 bitar
  • 100 g smör
  • 2 1/2 dl socker
  • 2 ägg
  • 1 1/2 dl vetemjöl (1 1/2 dl motsvarar 90 g)
  • 1/2 dl kakao
  • 1/2 tsk vaniljsocker
  • 1 krm salt
  • 8 plattor after eight
Lägg till i inköpslistan
Trött på att irra runt i butiken?

Näringsvärde
Per portion

Energi 1271 kJ / 304 kCal