Afrikansk soppgryta

En fin, mustig och fantastiskt god soppgryta. Gurkmeja, kummin och kanel är en smakfull afrikansk kombination som lyfter grönsakerna och lämnar dig mätt och glad.
Ett recept från:
Buffé nr 1, 2006

Ingredienser
4 portioner
2 rödlökar
1 - 2 sötpotatisar
2 - 3 selleristjälkar
1 squash
2 msk olja
4 dl vatten
1 burk hela tomater (à 400 g)
1 - 1 1/2 tsk salt
1 tsk gurkmeja
1 tsk timjan
1/2 tsk kummin
1 krm kanel
1/2 - 1 krm chilipeppar
1 dl makaroner
1 burk kikärtor (à 400 g)
Till servering
persilja
bröd
Gör så här
00:10:00
Har du lagat receptet?
Näringsvärde per portion
Näringsberäkningen är inkl. bröd.
Energi1390 KJ / 332 kCal
Fett10 g
Salt4 g
Kolhydrater45 g
Protein10 g
Klimatguide
0 - 0,5 kg CO2e/portion
Vad du äter kan göra stor skillnad, inte bara för dig själv, utan även för miljön och klimatet. Inspireras av våra klimatguidade recept som hjälper dig att minska klimatpåverkan – utan att för den skull minska på matglädjen.
Kommentarer
5 stSkippade pasta, tog mindre vatten och spiskummin istället för kummin. Hjälp, vad gott! Är inget fan av sötpotatis i vanliga fall, men här är den i sitt esse.
Lina
Supergott! Jag tillsatte lite soya och syra och det gillar jag iaf!
Linnea
jätte gott. jag skippade squashen och makaronin pga av att det kändes som det blev lite för mycket grejer. Jag hade nog bytt ut de hela tomaterna mot krossade nu i efterhand. Var geneösa med kryyningen och jag skulle säga att spiskummin pasade bättre än kummin, både nyttigare och godare.
Linus