Ädelrissoppa | Recept ICA.se

Hej!

Du verkar ha en gammal webbläsare. Uppdatera för att få ut det mesta av ICA.se.

45 MIN | Medel

Ädelrissoppa

Krämig ädelrissoppa som fort tar slut! Med ädelost, frästa grönsaker och crème fraiche kan det inte bli annat än bra. Servera din värmande rissoppa med färskt bröd.

Gör så här

Bra att veta när du ändrar antalet portioner

Detta recept är gjort för 4 portioner. När du ändrar antalet portioner så ändras också mängden i ingredienserna. I vissa fall kan detta resultera i att tillagningstiden behöver justeras.

  1. Skala och hacka löken. Skala och tärna morötter och palsternacka. Skölj och strimla selleristjälken.
  2. Fräs lök, morötter, palsternacka, selleri och ris i olja i en gryta stor nog för soppkok.
  3. Tillsätt buljong. Låt koka ca 20 min. Smaka av med salt, svartpeppar och smulad ädelost.
  4. Tillsätt crème fraiche och låt allt bli varmt. Servera med bröd.

För alla

Kontrollera ingrediensförteckningen på buljongen. Fri från ägg. Innehåller laktos och mjölkprotein.
Gör glutenfri: använd glutenfritt bröd.

Ingredienser

Portioner: 4
  • 1 gul lök
  • 2 morötter
  • 1 palsternacka
  • 1 selleristjälk
  • 1 1/2 dl långkornigt ris
  • 1 msk olja
  • 1 l grönsaksbuljong (tärning och vatten)
  • 2 krm salt
  • 1 krm svartpeppar
  • 75 g smulad ädelost
  • 1/2 dl crème fraiche
  • bröd till servering
Lägg till i inköpslistan