Hej!

Du verkar ha en gammal webbläsare. Uppdatera för att få ut det mesta av ICA.se.

45 MIN | Medel

Ädelostfylld kyckling med äppel- och sellerisallad

Lysande kyckling inlindad i rökt skinka, ädelost och honung med en fruktig sallad av äpplen och selleri i vinägrett. Smaka av med salt och peppar och servera med ris.

Gör så här

Bra att veta när du ändrar antalet portioner

Detta recept är gjort för 4 portioner. När du ändrar antalet portioner så ändras också mängden i ingredienserna. I vissa fall kan detta resultera i att tillagningstiden behöver justeras.

  1. Sätt ugnen på 200°C.
  2. Koka riset enligt anvisning på förpackningen.
  3. Lägg ut lårfiléerna på en stor skärbräda, fina sidan neråt. Salta och peppra.
  4. Täck kycklingbitarna med en bit skinka. Smula över ädelost. Rulla ihop och fäst med en tandpetare.
  5. Lägg över i en smord ugnssäker form. Salta och peppar. Pensla ovansidan tunt med honung. Ställ i ugen på mellersta falsen i ca 25 minuter.
  6. Skala, skiva och strimla rotsellerin. Dela, kärna ur och skiva äpplet tunt. Blanda selleri, äpple, persilja och vinägrett. Smaka av med salt och peppar. Lägg upp kycklingen på tallrikar. Toppa med salladen. Servera med riset.

Ingredienser

Portioner: 4
  • 600 g kycklinglårfiléer
  • 3 dl ris
  • 100 g rotselleri
  • 50 g rökt skivad skinka
  • 100 g ädelost
  • 2 msk flytande honung
  • 1 äpple
  • 2 msk finhackad persilja
  • 2 msk vinägrett
  • salt och peppar
Lägg till i inköpslistan

Näringsvärde
Per portion

Energi 2569 kJ / 614 kCal
Fett: 0 g
Läs mer om näringsvärden