Semmelbullar
Fluffiga och hemmagjorda semmelbullar är enklare att göra än vad du kanske tror. Följ det här receptet och vi kan utlova att du kan baka riktigt goda vetebullar med smak av kardemumma som passar perfekt att använda när du vill göra hemmagjorda semlor.
Ingredienser
ca 12 st
480 g vetemjöl (480 g motsvarar ca 8 dl)
3 dl mjölk
1 1/4 dl strösocker
1/2 tsk salt
1 msk mortlad kardemumma
25 g jäst
100 g rumstempererat smör
För alla
Fri från ägg (om bullarna inte penslas, se tips).
Innehåller gluten.
Gör laktosfri: välj laktosfria produkter av mjölk och smör.
Gör mjölkproteinfri: välj mjölkproteinfria produkter av mjölk och smör.
Receptet uppdaterat januari 2024.
Gör så här
Tips
Pensla bullarna med äggstrykning (vispa ihop 1 ägg, lite vatten och en nypa salt). Semlor behöver inte penslas beroende på vilket utseende man vill ha.
Har du lagat receptet?
Kommentarer
Superfina bullar. Valde dessa då jag inte hade ägg hemma. Blev väldigt skeptisk över den kladdiga degen. Jag hade nog klassisk ”bulldegsutseende” i åtanke. Men funkade fin fint att jobba med på bakbordet. Ska bli gott detta.
Linda
2024-02-12När jag ändå höll på
Gunilla
2024-02-09Hej! Är temperaturen rätt? Mina semlor var jättebleka efter 12 minuter. Gräddade 3-4 minuter ytterligare. Men degen var bra! Proportioner stämmer!
Helena
2024-01-30