Scrambled tofu (vegansk äggröra)
Med tofu istället för ägg gör du enkelt en vegansk variant på äggröra. Detta recept innehåller två ingredienser som är användbara i växtbaserad matlagning – kala namak (svart salt) och näringsjäst. Det går bra att ersätta dem med lite buljongpulver, men testa gärna, de bidrar med djup och fyllighet.
Ingredienser
4 portioner
5 medelstora schalottenlökar (eller 2 små gula lökar)
1 msk rapsolja
1/2 - 1 tsk mald gurkmeja
1/2 - 1 tsk kala namak (svart salt, kan uteslutas)
salt
peppar
600 g tofu (gärna medelhård)
2 dl havregrädde
2 msk näringsjäst (kan uteslutas)
2 msk finhackade soltorkade tomater
Tillbehör
250 g valfri svamp
1 msk rapsolja
100 g svartkål eller grönkål
1 vitlöksklyfta
salt
peppar
4 skivor surdegsbröd
För alla
Kontrollera noga innehållet i brödet.
Fri från laktos, mjölkprotein och ägg.
Gör glutenfri: välj glutenfri växtbaserad grädde. Välj glutenfritt bröd
Recept och bild i samarbete med Oatly.
Gör så här
Tips
Vill du ha en superkrämig scrambled tofu, använd silkestofu istället. Silkestofu innehåller mer vatten, så tillsätt lite mindre havregrädde eller ersätt den med havrebaserad färskost.
Har du lagat receptet?
Näringsvärde per portion
Energi1835 KJ / 435 kCal
Fett25 g
Salt3 g
Kolhydrater29 g
Protein21 g
Kommentarer
Detta gör vårt ofta. Snabbt, gott och bra innehåll!
Petra
2023-01-21Gott!
Nina
2020-11-08smarrig!!
Amelie
2019-09-11