Halloumipytt med örtsmör och senapskräm

Betyg 4.7 av 5.493 personer har röstat
Receptet har 67 kommentarer
Halloumipytt med örtsmör och senapskräm

En vegovariant på klassikern pytt i panna med ugnsrostat grönt, halloumi och örtsmör. Här lagar vi den på blomkål, morot och potatis, men du kan självklart variera pytten med de grönsaker och rotfrukter du har hemma. Den tillhörande senapskrämen med äpple, honung och senap är helt oemotståndlig!

Ett recept från:
Buffé nr 8, 2018

Halloumipytt med örtsmör och senapskräm

Ingredienser

4 portioner
1 liten blomkål (à ca 500 g)
ca 1 kg potatis
3 små morötter
250 g champinjoner
2 msk olivolja
1 tsk salt
1/2 tsk svartpeppar

Senapskräm

1/2 grönt äpple
2 dl crème fraiche
1 msk grovkornig senap
2 tsk flytande honung
2 krm salt
1 krm svartpeppar
50 g rumstempererat smör
35 g valfria frysta örter t ex dill, persilja eller basilika

Topping

200 g grillost eller halloumi
1 citron
1 msk olja
1 - 2 dl hackad persilja
1 krm chiliflakes
65 g babyspenat

Gör så här

00:30:00
00:10:00

Har du lagat receptet?

Vad tyckte du om receptet?

Kommentarer

67 st
  • Gott! Förstår dock inte varför man ska börja med det kalla som inte ska in i ugnen. Känns mer tidseffektivt att vara klar med grönsaker/rotsaker när ugnen är varm och sen göra kalla saker medans det varma är i ugnen?

    Hanna

    Hej Hanna! Det förstår faktiskt inte vi heller. Stort tack för att du skrev och kommenterade. Nu är receptet uppdaterat i en bättre och smidigare ordning. Vänliga hälsningar Harriet

    ICA-köket

  • Supergott👍

    Mona

  • Väldigt gott! Lätt att göra, men det tog rätt lång tid att hacka allt…

    Caroline

  • Går denna rätt att frysa in i portionsmatlådor? Kanske om man separerar halloumin? Nån som provat?

    Carina

  • Men så gott. Detta gör jag igen snart. Hade en grov stark senap till såsen och en rejäl näve chiliflakes på pytten. Yummi.

    Magnus

  • Jättegott! Vi hade ingen grov senap så vi tog dijonsenap istället, funkade toppen. Vi pressade även i vitlök i örtsmöret och slängde i haricots verts i pannan. Blev toppen!

    Clara

  • Ganska "blekt", det hände liksom inget med smakerna. "Kladdigt" pga. örtsmöret.

    Sara

  • Hade i en polkabeta också i pytten, blev bra söt brytning.

    Annelie

  • Mycket och väldigt enkelt😋

    Annalena

  • Tyckte att det behövdes tillföras ngt mer till detta, hade varit gott med oliver eller tomater vilket är lätt att addera. Helt ok middagsmat annars.

    Tove

Näringsvärde per portion

Energi3369 KJ / 803 kCal
Fett49 g
Salt4.57 g
Kolhydrater63 g
Protein23 g

Klimatguide

0,5 - 1,40 kg CO2e/portion

Vad du äter kan göra stor skillnad, inte bara för dig själv, utan även för miljön och klimatet. Inspireras av våra klimatguidade recept som hjälper dig att minska klimatpåverkan – utan att för den skull minska på matglädjen.

Testa liknande recept

  • Ugnsbakade tomater med halloumi
    Betyg 3.6 av 5.8 personer har röstat
    Receptet har 0 kommentarer
    Receptet tar Under 60 min att tillaga
    Receptet har Medel svårighetsgrad
  • Mezetallrik med vegobullar
    Betyg 3.5 av 5.2 personer har röstat
    Receptet har 1 kommentarer
    Receptet tar Under 45 min att tillaga
    Receptet har Medel svårighetsgrad
  • Chorizo och halloumi på plåt
    Betyg 4.6 av 5.114 personer har röstat
    Receptet har 30 kommentarer
    Receptet tar Under 45 min att tillaga
    Receptet har Medel svårighetsgrad