Lantterrin med portvin och pistage

Betyg 4.4 av 5.
9 personer har röstat
5
Lantterrin med portvin och pistage

En lyxig terrin med färska örter, kycklinglever och portvin. Fläskkarré skuren i små bitar ger terrinen en köttigare och fastare karaktär än en klassisk paté. Förbered gärna och förvara i frysen. Som klippt och skuren på julbordet!

Ett recept från:
Buffé nr 11, 2020

Lantterrin med portvin och pistage

Ingredienser

10 portioner
125 g  schalottenlök (125 g motsvarar ca 5 st schalottenlökar)
1   vitlöksklyfta
125 g  kycklinglever
2 msk  smör
700 g  fläskfärs
1/2 dl  portvin
3 msk  konc kalvfond
2 dl  vispgrädde
1 msk  färsk finhackad mejram
1 msk  färsk finhackad timjan (+ ev extra till garnering)
1 tsk  salt
1 krm  nymalen svartpeppar
200 g  benfri fläskkarré
1 dl  skalade pistagenötter

För alla

Kontrollera noga innehållet i fonden.
Fri från gluten och ägg.
Gör laktosfri: välj laktosfria produkter av smör och grädde.
Gör mjölkproteinfri: byt smör och grädde mot mjölkproteinfria ersättningsprodukter.

Gör så här

Har du lagat receptet?

Vad tyckte du om receptet?

Betyg 4.4 av 5.
9 personer har röstat

Kommentarer

Undrar också hur länge den håller i kylskåpet

Jenny

2020-12-21

Hej! Ska prova detta recept, men undrar hur lång hållbarheten är så det går att servera på julafton?

Anna

2020-12-21

Skall karrén verkligen vara rå?

Birgitta

2020-12-18

Näringsvärde per portion

Energi1471 KJ / 352 kCal
Fett28 g
Salt2.35 g
Kolhydrater5 g
Protein20 g

Testa liknande recept

Kycklinglevermousse på kronärtskocksbottnar
Betyg 0 av 5.
0 personer har röstat
Över 60 min att tillaga
Ugnsbakad leverpastej
Betyg 3.9 av 5.
7 personer har röstat
Över 60 min att tillaga
Lantpaté med pistagenötter
Betyg 3.5 av 5.
17 personer har röstat
Över 60 min att tillaga
Inbakad älgpastej
Betyg 2.3 av 5.
3 personer har röstat
Över 60 min att tillaga
Spetsad melon
Betyg 0 av 5.
0 personer har röstat
Under 45 min att tillaga
Rossini
Betyg 0 av 5.
0 personer har röstat
Under 15 min att tillaga