Våra stenfrukter är utvalda med omsorg och alltid plockade vid Medelhavet. Det känner du om inte annat på smaken. Och vem vet, kanske känns det även som om att solvärmen dröjer sig kvar med en stenfrukt som sällskap!
Förutom sin platta form utmärker sig vår paraguayos med sitt fruktkött som verkligen smälter i munnen. För att inte tala om den godisliknande sötman. Njut av den på samma vis som persika, men när du vill ha det där lilla extra!
Vår platternias vitköttiga inre har en låg syra, sirapsliknande sötma och blommiga smaktoner som gör den unik i sitt slag. Lite känslig och bör därför avnjutas så snart som möjligt, något som sällan brukar vara ett problem för denna härliga stenfrukt.
Slät, men allt annat än slätstruken är vår aromatiska gulköttiga nektarin med hög sötma och syrlighet. Utmärkt till ostar som chèvre, ricotta och feta. Passar även bra till örter som mynta och rosmarin. Läge för en ny somrig potatissallad?
Lika saftig och söt som den gulköttiga nektarinen är denna goding med läckert vitt fruktkött. Det som skiljer den från sin släkting är att den inte är lika syrlig. Underbar att äta som den är eller att låta den möta limen eller citronens syrlighet i en sommarsallad, toppad med färsk koriander.
Varierar lite i utseende över säsongen. Men gemensamt för våra plommon är att de har ett sött fruktkött och den mesta av syrligheten i skalet. Det gör att du själv kan bestämma karaktären genom att avlägsna eller behålla det när du tillagar dem – varför inte med anis, chili eller kanel?
Bakom sin ridå av sammet väntar en aromatisk föreställning med en utsökt balans av socker och syra. Vår persika är också saftig från början till slut och lika god i huvudrätter som efterrätter. Bland smakkompisarna som passar bra till denna stenfrukt hittar vi basilika, lavendel och vanilj.
Soligt söta och härligt möra. Dessutom har aprikosen en kärna som är enkel att pilla bort. Extra barnvänlig med andra ord. Och extra bra om du snabbt vill använda flera i matlagningen eller baket. Beroende på tid i säsongen, kan utseendet variera lite. Håll utkik efter vår lyxaprikos, det är en smakupplevelse på alla sätt.