Idrottssponsring

Svenska Fotbollförbundet

Fotboll är nationalsporten framför andra. ICA är en av huvudsponsorerna till Fotbollförbundet, med fokus på damlandslaget och barn och ungdomar. Elitspelarna i landslagen viktiga förebilder för alla unga som spelar i ur och skur över hela Sverige.

Fotbollen stämmer väl överens med ICAs önskemål om att vara med och bidra till en sund fritid för unga människor. Fotboll står för skratt, glädje och gemenskap vilket är några av anledningarna till att vi stöttar Svenska Fotbollförbundet.

Goda matvanor

ICA är Nationell partner till Svenska Fotbollförbundet med särskilt fokus på Damlandslaget och Landslagets Fotbollförbundets fotbollsskola med sina drygt 50 000 deltagare över hela Sverige. Den röda tråden för all sponsring från ICA är att pengarna på ett positivt sätt ska bidra till att påverka människors hälsa, välbefinnande och lika värde.

Det är de goda matvanorna som står i fokus för ICAs medverkan som sponsor till de unga fotbollsspelarna. Det handlar om att förmedla tips och råd om hur man ska äta när man tränar och om hur bra det är att ha en aktiv livsstil.


Lokal sponsring

De lokala ICA-handlarna gör också ett stort arbete med att stötta lokala fotbollsklubbar ute i landet. De bidrar med den största sponsringen och engagemanget. Under Damernas landskamper i Sverige ordnas aktiviteter runt matcherna på närmaste ICA. Så här kan det se ut:

DAV-vm-event


Landslagets fotbollskola

I Landslagets fotbollsskola deltar varje sommar över 50 000 barn. Skolorna anordnas som dagläger och ansvariga är fotbollsklubbar runt om i hela Sverige. Mer om Landslagets fotbollsskola.


Möter elever

Inför EM-kvalmatchen mot Slovakien bjöd ICA in till ett möte mellan fotbollslandslaget och elever från Sveriges största elitidrottsgymnasium Katrinelund i Göteborg. Se filmen om deras möte.

YouTube-klipp.. 

Matlagning med Damlandslaget

Bra mat är extra viktigt vid träning på elitnivå. Landslaget har fått möta ICAs kockar och lära sig mer om hangreppen i köket. Filmen är gjord vid det tillfället.

YouTube-klipp.. 

 

Matlagning med F17 landslaget 

I mars besökte F17 landslaget ICA Kvantum Munkebäck för en matlagningsaktivitet under sin landslagssamling i Göteborg.

YouTube-klipp.. 

Logo_SvFF

Snabba fakta Svenska Fotbollförbundet

Svenska Fotbollförbundet har 3.184 föreningar medlemmar i SvFF. Föreningarna hade 2015 sammanlagt ungefär en miljon medlemmar av vilka cirka 600.000 var aktiva spelare. Tillsammans står dessa för en tredjedel av den samlade svenska idrottsrörelsens aktiviteter.