Vi på ICA vill göra det enklare och roligare att göra mer och fler hälsosamma val. Genom vår sponsring av Skidförbundet och Ski Team Sweden vill vi bidra till en bättre folkhälsa, och helt enkelt få människor att äta lite godare, smidigare och mer hälsosamt. Detta år har vi valt att fokusera på inspiration kring matlådor.
ICA och Ski Team Sweden vill tillsammans inspirera och guida skidåkare och vardagsmotionärer kring goda, enkla, snabba och hälsosamma maträtter - som dessutom inte kostar mycket.
Med hjälp av skidåkarna och matexperter från ICA har vi tagit fram ett gäng underhållande och lärorika filmer kring goda och hälsosamma matlådor som passar perfekt när man försöker få ihop vardagspusslet med träning/fritid/familj. Skidstjärnorna delar också med sig av sina bästa matlåderecept samt tävlar mot varandra i vem som är vassast i köket. Filmerna läggs ut här på sidan allt eftersom de publiceras hos Ski Team.
I tre avsnitt får vi se när matexpert Martin Hansson ger skidstjärnorna Emma, Jonna och Jens tips på hur de kan piffa till sina matlådor när det kommer till näring, smak och variation.
Dags att testa skidlandslagets matlagningsskills. Vem lagar egentligen godast matlåda av Jens, Emma och Jonna? Nu är det upp till bevis i ICAs stora matlådechallenge.
För skidåkare och vardagsmotionärer är det viktigt att tanka på med god, energirik, hälsosam mat, som dessutom är enkelt och billigt att laga. Tips är att dubbla portionerna när du lagar mat så kan du enkelt frysa in till senare.
Klicka här för ännu fler recept som passar i matlådan.
En bra matdag för dig som idrottar består oftast av frukost, lunch, middag och flera mellanmål. Klicka nedan och du kommer till en receptbok där du får förslag på lätta, goda och enkla måltider, snabba frukostar och praktiska mellanmål för att underlätta i din vardag. Alla recepten kommer från ica.se men är modifierade för att ge dig som idrottar bra med energi och näring.
Lycka till med din matlagning!
Receptbok A4
Receptbok Mobilversion
ICA och Svenska Skidförbundet har gjort mycket roligt och matnyttigt genom åren. Här hittar du några highlights:
Hur står det till med kökskunskaperna? Se när Längdlandslagets Maja Dahlqvist, Jonna Sundling och Oskar Svensson tävlar i de klassiska köksgrenarna: pochera ägget perfekt krämigt, vispa grädden fluffig för hand och gissa ingredienserna i grytan.
Se när åkarna pcherar ägg
Se när åkarna vispar grädde
Se när åkarna gissar ingredienserna i grytan
Är det verkligen nödvändigt att dricka juice till blodpuddingen? Vad betyder aminosyror? Och varför får vi mjölksyra? Det är exempel på frågor som kan dyka upp i tävlingen I skidspåret där vi ser några av Sveriges största skidstjärnor drabba samman i en frågesport om kost, träning och skidåkning.
Börjar matinspirationen tryta? Inga problem! Här samlar vi Längdlandslagets bästa matinspiration och recept. Enkelt och gott!
Svenska Skidförbundet, SSF, bildades den 11 december 1908 i Sundsvall. Målet är att vara en strak organisation med stor och bred verksamhet. Visionen är ”Bäst i världen – alla på snö”.