ICAs skidsponsring

Vi älskar hela Skidsverige

Vi på ICA vill göra det enklare och roligare att göra mer och fler hälsosamma val. Genom vår sponsring av Skidförbundet och Ski Team Sweden vill vi bidra till en bättre folkhälsa, och helt enkelt få människor att äta lite godare, smidigare och mer hälsosamt. Detta år har vi valt att fokusera på inspiration kring matlådor.

Bild laddas

ICA och Ski Team Sweden vill tillsammans inspirera och guida skidåkare och vardagsmotionärer kring goda, enkla, snabba och hälsosamma maträtter - som dessutom inte kostar mycket. 

Med hjälp av skidåkarna och matexperter från ICA har vi tagit fram ett gäng underhållande och lärorika filmer kring goda och hälsosamma matlådor som passar perfekt när man försöker få ihop vardagspusslet med träning/fritid/familj. Skidstjärnorna delar också med sig av sina bästa matlåderecept samt tävlar mot varandra i vem som är vassast i köket. Filmerna läggs ut här på sidan allt eftersom de publiceras hos Ski Team.   

Experten tipsar

I tre avsnitt får vi se när matexpert Martin Hansson ger skidstjärnorna Emma, Jonna och Jens tips på hur de kan piffa till sina matlådor när det kommer till näring, smak och variation.

Matlådechallenge

Dags att testa skidlandslagets matlagningsskills. Vem lagar egentligen godast matlåda av Jens, Emma och Jonna? Nu är det upp till bevis i ICAs stora matlådechallenge. 

Inspirerande recept

För skidåkare och vardagsmotionärer är det viktigt att tanka på med god, energirik, hälsosam mat, som dessutom är enkelt och billigt att laga. Tips är att dubbla portionerna när du lagar mat så kan du enkelt frysa in till senare.

Fetaost- och tomatpasta
672
49
Denna krämiga tiktokpasta är en snabb fetaost- och tomatpasta. Det du behöver är fetaost, tomater, basilika, vitlök och olivolja. Koka pastan och laga tomaterna tillsammans med osten i ugnen. Blanda ihop, krydda med basilika och svartpeppar och pastan är klar att servera.
Gå till recept
Indisk röd linsdal – masoor daal
7
2
Varm och kryddig masoor daal där hemligheten för att få den goda smaken är tadkan. Den kryddiga tadkan sätter den perfekta smaken till de röda linserna. Servera gärna linsdalen med ris och naanbröd.
Gå till recept
Chili con carne med ris
78
23
Med färdig pastasås, en burk kidneybönor och köttfärs har du grunden till en riktigt snabb och enkel chili con carne. Tillsammans med paprika och ris blir måltiden komplett och passar hela familjen. Perfekt att frysa in i matlådor om det blir mat över.
Gå till recept
Tomatsoppa med risoni och feta
145
31
En matig soppa kan rädda vilken stressig vardag som helst. Här gör du en enkel tomatsoppa på under 20 minuter med hjälp av passerade tomater, vita bönor och pasta i form av risoni. Basilika och fetaost sätter extra smak på denna mustiga och mättande soppa.
Gå till recept
Ugnspannkaka med bacon och morötter
100
21
En tjock och matig ugnspannkaka, gjord i långpanna är bra vardagsmat som räcker till många. I detta enkla recept får pannkakan lite mer sälta och smak av bacon, precis som i en klassisk fläskpannkaka. Servera med rivna morötter och en god lingonsylt.
Gå till recept

Klicka här för ännu fler recept som passar i matlådan.

Gott som gör gott

En bra matdag för dig som idrottar består oftast av frukost, lunch, middag och flera mellanmål. Klicka nedan och du kommer till en receptbok där du får förslag på lätta, goda och enkla måltider, snabba frukostar och praktiska mellanmål för att underlätta i din vardag. Alla recepten kommer från ica.se men är modifierade för att ge dig som idrottar bra med energi och näring.
Lycka till med din matlagning!
Receptbok A4      
Receptbok Mobilversion

Highlights från tidigare år

ICA och Svenska Skidförbundet har gjort mycket roligt och matnyttigt genom åren. Här hittar du några highlights:

Skidstjärnorna visar upp sina köksskills

Hur står det till med kökskunskaperna? Se när Längdlandslagets Maja Dahlqvist, Jonna Sundling och Oskar Svensson tävlar i de klassiska köksgrenarna: pochera ägget perfekt krämigt, vispa grädden fluffig för hand och gissa ingredienserna i grytan. 

Se när åkarna pcherar ägg

Se när åkarna vispar grädde

Se när åkarna gissar ingredienserna i grytan

Bild laddas

Frågesport med skidstjärnorna

Är det verkligen nödvändigt att dricka juice till blodpuddingen? Vad betyder aminosyror? Och varför får vi mjölksyra? Det är exempel på frågor som kan dyka upp i tävlingen I skidspåret där vi ser några av Sveriges största skidstjärnor drabba samman i en frågesport om kost, träning och skidåkning.

Här hittar du alla matcher!

Bild laddas
Snabbfakta Svenska Skidförbundet

Svenska Skidförbundet, SSF, bildades den 11 december 1908 i Sundsvall. Målet är att vara en strak organisation med stor och bred verksamhet. Visionen är ”Bäst i världen – alla på snö”.

Här kan du läsa mer om Svenska Skidförbundet.