ICAs skidsponsring

Vi är nära hela Skidsverige

Längdskidåkning är en av Sveriges absolut populäraste vintersporter, både att utöva själv och att titta på. ICA är sedan många år stolt partner till Skidförbundet och det svenska längdlandslaget. Runt om i våra 1 500 butiker finns både handlare och medarbetare som också hejar på och åker själva, och vi vet att bra och god mat är en förutsättning för en bra tur i spåret. En stor behållning med längdskidåkning är naturupplevelsen. Därför har vi inför säsongen 2024 utmanat åkarna kring friluftsliv och matlagning utomhus. Här kan du se hur det gick.

Bilder på personer från svenska skidförbundet

ICA och Ski Team Sweden vill tillsammans inspirera och guida skidåkare och vardagsmotionärer kring goda, enkla, snabba och hälsosamma maträtter som passar perfekt i naturen och dessutom inte kostar mycket.  
 
Tillsammans med längdlandslaget har vi tagit fram fyra filmer där åkarna får testa sina kunskaper att förbereda mat i vildmarken. Genom utmaningarna bjuder åkarna på sina vinnarskallar och överlevnadsskills vilket kan inspirera dig när du ska på en matig utflykt i naturen. 
 
Nu är det upp till bevis: Vem blir Skogens Mästare?

Att poppa popcorn hemma en mysig fredagkväll är en sak, men att lyckas med det utomhus på stormkök är en annan femma, speciellt när man tävlar mot två landslagsstjärnor. Vem får full kastrull snabbast?

Eld – förmodligen den viktigaste kunskapen att ha när det gäller att värma både sig själv och sin måltid i vildmarken. Med hjälp av ved, tändstål och träull ska åkarna vara först med att få till en fin brasa. 

Hatt eller fot? Karljohan eller björksopp? Giftig eller ätlig? När det gäller svampkunskap kan frågorna vara många. Vilken åkare sitter inne på de rätta svaren när det nalkas svampquiz i vildmarken? 

Solen sänker sig sakta och magarna börjar kurra. Efter tre matiga utmaningar är det dags för prisutdelning – och en efterlängtad middag så klart! Åkarna får luta sig tillbaka och smaka på Carolines magiska kantarelltoast, samtidigt som Skogens Mästare ska krönas. 

Kantarelltoast
Betyg 4.6 av 5.
38 personer har röstat
Under 30 min att tillaga

Highlight från tidigare år

Hur står det till med längdlandslagets kökskunskaper? Se när Jonna Sundling, Emma Ribom och Jens Burman tävlar i att laga den godaste och finaste matlåderätten. Nu är det upp till bevis i ICAs stora matlådechallenge.   

Gott som gör gott

En bra matdag för dig som idrottar består oftast av frukost, lunch, middag och flera mellanmål. Klicka nedan och du kommer till en receptbok där du får förslag på lätta, goda och enkla måltider, snabba frukostar och praktiska mellanmål för att underlätta i din vardag. Alla recepten kommer från ica.se men är modifierade för att ge dig som idrottar bra med energi och näring.
Lycka till med din matlagning!
Receptbok A4      
Receptbok Mobilversion

Responsiv bild: gameshow (gameshow)

Frågesport med skidstjärnorna

Är det verkligen nödvändigt att dricka juice till blodpuddingen? Vad betyder aminosyror? Och varför får vi mjölksyra? Det är exempel på frågor som kan dyka upp i tävlingen I skidspåret där vi ser några av Sveriges största skidstjärnor drabba samman i en frågesport om kost, träning och skidåkning.

Här hittar du alla matcher!

Responsiv bild: matinspo-skidakare (matinspo-skidakare)
Snabbfakta Svenska Skidförbundet

Svenska Skidförbundet, SSF, bildades den 11 december 1908 i Sundsvall. Målet är att vara en strak organisation med stor och bred verksamhet. Visionen är ”Bäst i världen – alla på snö”.

Här kan du läsa mer om Svenska Skidförbundet.