Idrottssponsring

Svenska Fotbollförbundet

Fotboll är inte bara matcher och mästerskap utan också bättre hälsa och samhörighet. Om vi satsar på nästa generations fotbollsspelare finns mycket att vinna. Därför är ICA nationell partner till Svenska Fotbollförbundet där vi kan vara med och göra skillnad på flera sätt.

Bild på spelare i damlandslaget under match

Vi älskar hela Fotbollssverige

ICA tror på fotbollen som enande kraft. Något att samlas kring, glädjas åt och kämpa för. Därför sponsrar vi hela fotbollsrörelsen: 2200 lokala föreningar, Fotbollsskolan, Alla är olika – olika är bra och fotbollslandslagen. Läs mer om ICAs fotbollsengagemang här.  

Fotbollsskolan

ICA sponsrar Landslagets fotbollsskola som är Sveriges största fotbollsskola. Här får barnen genom lokala föreningar möjlighet att spela boll i fem dagar under sommaren. Initiativet engagerar årligen runt 25 000 barn, spelare och ledare samt cirka 300 föreningar. Läs mer om Fotbollsskolan här.

Alla är olika –  olika är bra

Alla är olika – olika är bra är Svenska Fotbollförbundets egna initiativ som stödjer lokala klubbar som aktivt arbetar för inkludering och mångfald inom svensk fotboll. Alla ska känna sig välkomna oavsett nationalitet, etniskt ursprung, ålder, kön, sexuell läggning och funktionsvariation.
Läs mer om Alla är olika – olika är bra.

Rätt energi för både ungdomar och föräldrar

ICA har genom sin stora kunskap kring goda matvanor stor möjlighet att hjälpa nästa generations fotbollsspelare. Här hjälper vi till med tips och råd om hur man kan äta bättre.

Lokal sponsring

De lokala ICA-handlarna gör också ett stort och viktigt arbete genom att stötta lokala fotbollsklubbar ute i landet. De bidrar med den största sponsringen och engagemanget.

Snabbfakta Svenska Fotbollförbundet

Svenska Fotbollförbundet har 3.184 föreningar medlemmar i SvFF. Föreningarna hade 2015 sammanlagt ungefär en miljon medlemmar av vilka cirka 600.000 var aktiva spelare. Tillsammans står dessa för en tredjedel av den samlade svenska idrottsrörelsens aktiviteter.

Läs mer om Svenska Fotbollförbundet.