Recept

Torskpaket med sparris, potatis, örter och citron

Gärna primörer med gräslök, persilja, citron, lite chili och smör. Riktigt gott till grillad fisk som torsk eller lax. En sommarfräsch middag till både vardag och fest.

Ingredienser

  • 600 g små färskpotatisar
  • 1 rödlök
  • 1 röd chili
  • 8 rädisor
  • 1 knippe grön sparris
  • 100 g smör eller margarin
  • 1 dl skurna, blandade örter t ex persilja, gräslök, oregano, rosmarin
  • 1 citron
  • salt
  • svartpeppar
  • peppar
  • 8 ark bakplåtspapper
  • 600 g torskfilé

Näringsvärde per portion

Energi: 1793 kj / 428 kcal
Protein:30 g
Kolhydrater: 26 g
Fett: 22 g

Gör så här

Till detta recept behöver du 8 st klädnypor (för 4 port).

  1. Skölj, borsta och koka potatisen i saltat vatten. Låt den ånga av och dela den ev. i bitar. Skala och skär löken i klyftor. Dela, kärna ur och finstrimla chilin. Skär rädisorna i klyftor.
  2. Skär av den nedre delen på sparrisen. Skär sparrisen i bitar och koka den någon minut i saltat vatten.
  3. Blanda smöret med chili, örter, rivet skal och pressad saft av citron. Smaksätt med salt och peppar.
  4. Fördela potatis, lök, rädisor och sparris på dubbla, blöta bakplåtspapper. Lägg torsken och örtsmöret på grönsakerna. Vik ihop pappren till paket, fäst ihop dem med klädnypor. Grilla dem ca 15 minuter på Indirekt värme.

För alla

Fri från gluten och ägg.
Gör laktosfri: välj laktosfritt smör.
Gör mjölkproteinfri: byt ut smöret mot mjölkproteinfritt matfett.