Hoppa till sidans innehåll

Recept

Oliver i citron och rosmarin

En bra och enkel plockrätt är dessa oliver som du låter marinera med citron, rosmarin och vitlök. Lyft in lite variation genom att använda hälften gröna oliver och hälften kalamataoliver.

Ingredienser

8 bufféportioner
  • 1 citron
  • 1 rosmarinkvist
  • 1 vitlöksklyfta
  • 1 dl olivolja
  • 150 g kalamataoliver
  • 150 g gröna halkidikioliver

Näringsvärde per portion

Energi: 728 kj / 174 kcal
Protein:1 g
Kolhydrater: 2 g
Fett: 18 g
Salt: 1,5 g

Gör så här

  1. Skölj citronen, skala av det gula skalet med en potatisskalare.
  2. Plocka av rosmarinbladen, skala och skiva vitlöken tunt.
  3. Blanda citronskal, rosmarin, vitlök och olivolja. Låt oliverna rinna av från sitt spad. Blanda ner oliverna i olivoljan, låt dem marinera gärna över natten.

För alla

Rätten är fri från gluten, mjölkprotein, laktos och ägg.

Kommentarer

Lägg till en egen kommentar.