Recept

Nyttigare jordgubbsglass på cashewnötter

Glass kan du äta i stora lass – i alla fall om du gör den här nyttigare jordgubbsglassen! De bärande ingredienserna är cashewnötter och frysta jordgubbar. Servera med färska jordgubbar och mynta.

Ingredienser

ca 5 dl
  • 3 dl cashewnötter
  • 1/2 tsk vaniljpulver
  • 1 krm salt
  • 250 g frysta jordgubbar
  • 1/2 dl honung

Till servering

  • färska jordgubbar
  • mynta

Näringsvärde per portion

Energi: 1164 kj / 278 kcal
Protein:7 g
Kolhydrater: 22 g
Fett: 18 g
Salt: 0,5 g

Gör så här

  1. Blötlägg nötterna i kallt vatten i minst 4 timmar.
  2. Sila bort vattnet från nötterna. Mixa dem till en fint smul i en matberedare. Tillsätt resten av ingredienserna och mixa slätt.
  3. Till servering: Servera genast och toppa med jordgubbar och mynta.

Näringsberäkningen är per dl glass utan tillbehör.

För alla

Fri från gluten, laktos, mjölkprotein och ägg.

Kommentarer

Erika Anmäl

Supersmarrigt, ett måste till sommarvarma Svenska jordgubbar :)

Marita Anmäl

Verkar intressant och smarrigt.. ska pröva. Tack!😊

Lägg till en egen kommentar.