Hoppa till sidans innehåll

Recept

Mellissmart omelett

Med två ägg i kylen svänger du snabbt ihop en schyst omelett. Med riven ost, en klick pesto och några oliver blir det ett perfekt mellanmål. Toppa med färsk basilika för en lyxig känsla.

Detta är ett recept från Buffé nr 8, 2013.

Ingredienser

  • 2 ägg
  • 2 msk vatten
  • 1 msk olja
  • 2 msk riven ost
  • 2 msk grön pesto
  • 5 - 10 oliver
  • ev basilikablad

Näringsvärde per portion

Energi: 2737 kj / 654 kcal
Protein:22 g
Kolhydrater: 4 g
Fett: 62 g
Salt: 5,2 g

Gör så här

  1. Knäck äggen i en bunke. Tillsätt vatten, salt och peppar.
  2. Vispa ihop lätt med en gaffel. Du behöver inte vara så noga.
  3. Hetta upp olja i en liten stekpanna, cirka 20 cm i diameter. Häll i smeten. Vicka runt så den täcker hela pannan.
  4. Dra med stekspade så att lös smet kommer mot botten. Sluta dra när smeten börjar bli lite krämig.
  5. Strö över riven ost och klicka på pesto. Låt steka tills botten börjar få lite färg och ytan känns fluffig, inte rinnig.
  6. Avsluta med att strö över oliver.

Tips

Med några färska basilikablad blir det riktigt lyxigt.

Just nu sprids bluffmeddelanden om presentkort som ser ut att komma från ICA. Läs mer