Hoppa till sidans innehåll

Recept

Kycklingspett med gurksallad och kokosdressing

Grillade kycklingspett med smak av citrongräs, serveras med gurksallad som vänts i en krämig dressing kokosmjölk, mynta, honung och lime. Fräscht, gott och somrigt!

Ingredienser

Spett

  • 600 g kycklinglårfilé
  • 1 msk sesamolja
  • 1 msk olja
  • 1 tsk chiliflakes
  • 1 tsk salt
  • 8 citrongräs

Dressing

  • 1 kruka mynta
  • 1 lime
  • 1 dl kokosmjölk
  • 2 krm chiliflakes
  • 1 msk honung
  • salt och peppar

Sallad

  • 1 gurka
  • 4 salladslökar
  • 2 dl böngroddar

Melon

  • 8 klyftor vattenmelon
  • 1 msk olja
  • 1 msk honung

Till servering

  • ris (eller nudlar)

Näringsvärde per portion

Energi: 2821 kj / 673 kcal
Protein:38 g
Kolhydrater: 79 g
Fett: 22 g
Salt: 3,8 g

Gör så här

  1. Spett: Skär kycklingen i bitar. Blanda oljorna, chiliflakes och salt och vänd ner kycklingbitarna.
  2. Skär av topparna från citrongräset lite på snedden. Trä upp kycklingbitarna på citrongräset. Om det är svårt att trä upp, så stick först ett litet hål på kycklingbitarna med en liten kniv eller sticka.
  3. Dressing: Strimla myntan. Riv det yttersta skalet av limen och pressa ur saften. Blanda mynta, limesaft- och skal, kokosmjölk, chiliflakes och honung. Salta och peppra.
  4. Sallad: Skala och dela gurkan på längden, skrapa ur kärnhuset med en sked. Skär sedan gurkan i tunna skivor på snedden. Ansa och strimla salladslöken.
  5. Blanda gurka, salladslök och groddar med dressingen.
  6. Vänd melonklyftorna i olja och honung. Grilla melonen och spetten.
  7. Till servering: Servera spetten med salladen och ris eller nudlar.

För alla

Fri från laktos och mjölkprotein.
Gör glutenfri: välj ris, ris- eller glasnudlar att servera till.
Gör äggfri: välj ris, ris- eller glasnudlar att servera till.