Hej!

Du verkar ha en gammal webbläsare. Uppdatera för att få ut det mesta av ICA.se.

15 MIN | Enkel

Melon- och fetaostspett

Mycket enkelt och samtidigt raffinerat gott! Melon- och fetaostspett där sött möter salt och den fantastiska smakbrytningen av myntahonung är suverän. Gör många, det är strykande åtgång.

Detta är ett recept från Buffé nr 6, 2010
Till Buffé

Gör så här

Bra att veta när du ändrar antalet portioner

Detta recept är gjort för 45 spett portioner. När du ändrar antalet portioner så ändras också mängden i ingredienserna. I vissa fall kan detta resultera i att tillagningstiden behöver justeras.

  1. Kärna ur vattenmelon. Skär den och fetaost i ca 2 cm stora tärningar.
  2. Rör samman flytande honung och hackad mynta med olivolja.
  3. Trä upp melon- och fetaostkuberna på små cocktailpinnar. Droppa över myntahonungen vid servering.

För alla

Fri från gluten och ägg.
Gör laktosfri: använd laktosfri salladsost eller annan ost lagrad mer än 3 månader.
Gör mjölkproteinfri: ersätt fetaosten med tofu.

Ingredienser

Portioner: 45 spett
  • 1/2 vattenmelon
  • 300 g fetaost
  • 1 msk flytande honung
  • 1 msk hackad mynta
  • 2 msk olivolja
Lägg till i inköpslistan
Trött på att irra runt i butiken?