Kycklingfärsbiffar med gurksalsa och sparris

Betyg 3.4 av 5.
100 personer har röstat
0
Kycklingfärsbiffar med gurksalsa och sparris

Huvudnumret är en enkel men sofistikerad kycklingfärsbiff med arv från Dijon. Till det en gurksalsa med en modern ton av pepparrot. Serveras med matvete och säsongens efterlängtade sparris.

Kycklingfärsbiffar med gurksalsa och sparris

Ingredienser

8 bufféportioner

Kycklingfärsbiffar

1   ägg
1/2 dl  ströbröd
1 dl  vatten
1/2 tsk  salt
1 krm  peppar
2 msk  dijonsenap
1   citron
500 g  kycklingfärs
1/2 msk  olja

Gurksalsa

1   gurka
1   rödlök
2 msk  riven färsk pepparrot
2 msk  citronsaft
1 msk  dijonsenap
ca 1 msk  olivolja
1   kruka dill
salt och peppar

Matvete

4   port matvete
2   kycklingbuljongtärningar (eller motsvarande mängd fond)
250 g  grön sparris
1 tsk  olivolja
65 g  babyspenat

För alla

Kontrollera ingrediensförteckningen på buljongtärningen.
Fri från laktos och mjölkprotein.
Gör glutenfri: välj glutenfritt ströbröd. Byt ut matvete mot glutenfri cous cous.
Gör äggfri: uteslut ägget och var försiktig/varsam vid stekningen av biffarna.

Gör så här

Har du lagat receptet?

Vad tyckte du om receptet?

Betyg 3.4 av 5.
100 personer har röstat

Kommentarer

Näringsvärde per portion

Energi1089 KJ / 259 kCal
Fett10 g
Salt0.3 g
Kolhydrater22 g
Protein19 g

Testa liknande recept

Kycklingsfärsgryta med soltorkade tomater
Betyg 3.7 av 5.
18 personer har röstat
Under 30 min att tillaga
Kyckling i tomatsås med matvete
Betyg 4.4 av 5.
14 personer har röstat
Under 30 min att tillaga
Smörfräst matvete med spenat
Betyg 4 av 5.
3 personer har röstat
Under 45 min att tillaga
Currykyckling med matvete- och mangosallad
Betyg 4.6 av 5.
12 personer har röstat
Under 30 min att tillaga
Picklad primörsallad
Betyg 3.3 av 5.
28 personer har röstat
Över 60 min att tillaga
Kålsallad med matvete och Västerbottensost
Betyg 4.3 av 5.
7 personer har röstat
Under 30 min att tillaga