Hej!

Du verkar ha en gammal webbläsare. Uppdatera för att få ut det mesta av ICA.se.

Recept

Frö- och grynotto med grönsaker, räkor och salladsmix

En klassisk risotto i alla ära, men till vardags kan en grynotto vara ett nyttigare alternativ. Massor av goda grönsaker, proteinrika räkor och parmesan gör denna rätt till en ny favorit.

Ingredienser

  • 1 gul lök
  • 1 vitlöksklyfta
  • 2 stjälkar stjälkselleri
  • 1 röd paprika
  • 250 g körsbärstomater
  • 2 msk olivolja
  • 4 port quinoa
  • 1/2 citron (1/2 citron motsvarar 1 msk saft)
  • 4 dl grönsaksbuljong (vatten och tärning eller fond)
  • 2 dl matyoghurt
  • 50 g riven parmesanost
  • salt och peppar

Till servering

  • 200 g skalade räkor
  • 65 g spröd salladsmix

Näringsvärde per portion

Energi: 1647 kj / 392 kcal
Protein:23 g
Kolhydrater: 34 g
Fett: 17 g
Salt: 2 g

Gör så här

  1. Skala och finhacka lök och vitlök. Ansa och skiva sellerin. Dela kärna ur och tärna paprikan. Skär tomaterna i halvor.
  2. Fräs lök, vitlök, selleri och paprika i olivoljan i en vid kastrull tills löken är mjuk.
  3. Tillsätt quinoa, citronsaft och buljong. Sjud sakta tills quinoamixen är mjuk och nästan all vätska kokat bort, ca 12 minuter. Dra av kastrullen från värmen, tillsätt yoghurt och parmesan och rör kraftigt någon minut tills grynotton är krämig.
  4. Vänd ner tomaterna och smaka av med salt och peppar.
  5. Till servering: Lägg upp grynotton på tallrikar och toppa med räkor och sallad.

För alla

Kontrollera noga innehållet i buljongen och quinoamixen.
Fri från gluten.
Gör laktosfri: välj laktosfri matyoghurt.
Gör mjölkproteinfri: byt matyoghurt mot mjölkproteinfri ersättningsprodukt. Byt parmesanosten mot mjölkproteinfritt ostalternativ.
Gör äggfri: känsliga äggallergiker bör välja ost utan konserveringsämnet E1105 Lysozym.

Just nu sprids bluffmeddelanden om presentkort som ser ut att komma från ICA. Läs mer