Recept

Foliepaket med torskrygg, sparris, potatis, örter och citron

Enklaste sättet att grilla är i folie! Gärna primörer med gräslök, persilja, citron, lite chili och smör. Riktigt gott till grillad fisk som torsk eller lax. En sommarfräsch middag till både vardag och fest.

Ingredienser

  • 600 g små färskpotatisar
  • 1 rödlök
  • 1 röd chili
  • 8 rädisor
  • 1 knippe grön sparris
  • 100 g smör eller margarin
  • 1 dl skurna, blandade örter t ex persilja, gräslök, oregano, rosmarin
  • 1 citron
  • flingsalt
  • peppar
  • 4 ark grillfolie
  • 600 g torskfilé

Näringsvärde per portion

Energi: 1793 kj / 428 kcal
Protein:29,6 g
Kolhydrater: 26,3 g
Fett: 21,8 g

Gör så här

  1. Skölj, borsta och koka potatisen i saltat vatten. Låt den ånga av och dela den ev. i bitar. Skala och skär löken i klyftor. Dela, kärna ur och finstrimla chilin. Skär rädisorna i klyftor.
  2. Skär av den nedre delen på sparrisen. Skär sparrisen i bitar och koka den någon minut i saltat vatten.
  3. Blanda matfettet med chili, örter, rivet skal och pressad saft av citron. Smaksätt med salt och peppar.
  4. Fördela potatis, lök, rädisor och sparris på grillfoliearken. Lägg torsken och örtsmöret på grönsakerna. Vik ihop foliearken till paket. Grilla dem ca 15 minuter på indirekt grillning.

För alla

Rätten är fri från gluten och ägg.
Gör laktosfri: använd laktosfritt matfett.
Gör mjölkproteinfri: använd mjölkfritt matfett.