Hej!

Du verkar ha en gammal webbläsare. Uppdatera för att få ut det mesta av ICA.se.

45 MIN | Medel

Primörsallad med kokos, curry och kycklingfilé i naanbröd

Primörer som färskpotatis, morötter och sparris är fina att grilla i folie. Här i en enkel, currydressing med kokosmjölk, koriander, lime och sambal oelek. Perfekt till middag med sallad och grillad kyckling i indiskt naan.

Gör så här

Bra att veta när du ändrar antalet portioner

Detta recept är gjort för 4 portioner. När du ändrar antalet portioner så ändras också mängden i ingredienserna. I vissa fall kan detta resultera i att tillagningstiden behöver justeras.

  1. Tvätta, skrubba och koka potatisen i saltat vatten. Låt den ånga av. Skrapa morötterna låt de vara hela eller dela dem på längden.
  2. Skär bort den nedre delen på sparrisen och skär den i halvor. Koka grönsakerna i saltat vatten. Häll av vattnet och låt det rinna av. 
  3. Dressing: Rosta kokosen i torr het stekpanna. Värm kokosmjölken med curryn. Blanda ner mango chutney och sambal oelek. Strimla salladslöken och lägg ner den i dressingen. Smaksätt med limesaft, salt och peppar.
  4. Blanda grönsakerna med dressingen. Strö på rostad kokos. Värm bröden på grillen.
  5. Toppa bröden med salladen, grillad kycklingfilé och koriander.

Ingredienser

Portioner: 4
  • 12 färskpotatisar
  • 1 knippe späda morötter
  • 8 gröna sparrisar
  • flingsalt
  • peppar
Dressing
  • 1/2 dl kokos
  • 250 ml krämig kokosmjölk
  • 2 tsk curry
  • 1 msk mango chutney
  • 1 tsk sambal oelek
  • 4 salladslökar
  • pressad saft från 1 lime
  • flingsalt
  • peppar
Till servering
  • grillad delad kycklingfilé
  • naanbröd
  • färsk koriander
Lägg till i inköpslistan
Trött på att irra runt i butiken?