Hoppa till sidans innehåll

Recept

Aubergineröra 

En klassisk röra från Mellanösterns kök. Aubergine bakas mjuk i ugn innan den mixas och kryddas till en len röra tillsammans med vitlök, olivolja, färskpressad citronjuice och sesampaste.

Detta är ett recept från Buffé nr 4, 2013.

Ingredienser

  • 2 auberginer (2 auberginer motsvarar ca 600 g)
  • 1 vitlöksklyfta
  • 4 msk färskpressad citronjuice
  • 2 tsk tahini (sesampaste)
  • 4 msk olivolja
  • 1 tsk salt
  • 2 krm peppar

Näringsvärde per portion

Energi: 692 kj / 166 kcal
Protein:2 g
Kolhydrater: 5 g
Fett: 15 g
Salt: 1,74 g

Gör så här

  1. Sätt ugnen på 225ºC.
  2. Dela auberginerna på längden. Lägg dem i en ugnssäker form. Tillaga mitt i ugnen ca 30 minuter. Gröp ut köttet med en sked. Skala och grovhacka vitlöken.
  3. Mixa aubergineköttet med vitlök, olivolja, citronjuice, tahini, salt och peppar med stavmixer eller i matberedare. Lägg upp i en skål.

För alla

Fri från gluten, laktos, mjölkprotein och ägg. 

ICA återkallar ICA panerade Nuggets av griskött, och ICA panerad schnitzel av griskött Läs mer