Aubergineröra 

Betyg 3.5 av 5.
39 personer har röstat
8
Aubergineröra 

En klassisk röra från Mellanösterns kök. Aubergine bakas mjuk i ugn innan den mixas och kryddas till en len röra tillsammans med vitlök, olivolja, färskpressad citronjuice och sesampaste.

Ett recept från:
Buffé nr 4, 2013

Aubergineröra 

Ingredienser

4 portioner
2   auberginer (2 auberginer motsvarar ca 600 g)
1   vitlöksklyfta
4 msk  färskpressad citronjuice
2 tsk  tahini (sesampaste)
4 msk  olivolja
1 tsk  salt
2 krm  peppar

Till garnering

sesamfrön
paprikapulver
färsk mynta

För alla

Fri från gluten, laktos, mjölkprotein och ägg. 

Gör så här

Har du lagat receptet?

Vad tyckte du om receptet?

Betyg 3.5 av 5.
39 personer har röstat

Kommentarer

Ska det serveras varmt eller kallt?

Gunilla

2021-08-18

Hej Gunilla! Röran kan serveras varm, ljummen eller kall. 😊 Hoppas att du gillar receptet! Hälsningar Elina

Redaktionen

2021-08-18

Vad kan man byta ut tahinipastan mot

Susann

2021-06-02

Receptet är enkelt och godast av alla jag testat. 👍

Anna

2019-10-12

Näringsvärde per portion

Energi692 KJ / 166 kCal
Fett15 g
Salt1.74 g
Kolhydrater5 g
Protein2 g

Testa liknande recept

Under 60 min att tillaga
Grön ärthummus
Betyg 2.9 av 5.
56 personer har röstat
Under 15 min att tillaga
Fiskfilé med tahini
Betyg 3 av 5.
2 personer har röstat
Under 30 min att tillaga
Baba ganouch- aubergindipp
Betyg 3.3 av 5.
49 personer har röstat
Över 60 min att tillaga
Baba ganoush – Aubergineröra
Betyg 3.5 av 5.
148 personer har röstat
Under 45 min att tillaga
Tarator – Tahinisås
Betyg 3.4 av 5.
5 personer har röstat
Under 15 min att tillaga