Hoppa till sidans innehåll

Recept

Apelsin- och spenatfisk

Ett fint fiskrecept med både syrlig apelsin och len spenat ger lite lyx i vardagen. Låt dina morotsstavar och fisk sjuda i en krämig sås några minuter före du vänder ner spenaten. Servera din fisk toppad med vackert apelsinskal och pressad potatis.

Ingredienser

  • ca 500 g hokifilé
  • 2 morötter
  • 1 apelsin
  • 70 g färsk spenat
  • 3 dl fiskbuljong (vatten, hummer/fiskfond eller buljongtärning)
  • 1 dl crème fraiche
  • 1 1/2 msk majsstärkelse
  • salt och peppar

Till servering

  • pressad potatis

Näringsvärde per portion

Energi: 1263 kj / 301 kcal
Fett: 7.4 g

Gör så här

  1. Låt fisken tina om den är fryst. Skär den i skivor ca 3 cm.
  2. Skala morötterna och skär dem i stavar. Riv skalet av apelsinen och pressa ur saften. Skölj spenaten och låt den rinna av i ett durkslag.
  3. Blanda apelsinsaft, fiskbuljong och crème fraiche i en vid låg panna. Vispa ner majsstärkelsen och låt det koka upp under omrörning.
  4. Lägg ner morötter och fisk, låt sjuda under lock på svag värme ca 5 minuter eller tills fiskens innertemperatur är 56˚C.
  5. Vänd ner spenaten, smaka av med salt och peppar. Låt det bli varmt.
  6. Strö övre apelsinskalet. 
  7. Till servering: Servera fisken med pressad potatis.

För alla

Läs noga ingrediensförteckningen på buljongen, i övrigt är rätten fri från gluten och ägg men innehåller laktos och mjölkprotein.
Gör laktosfri: använd laktosfri crème fraiche.
Gör mjölkproteinfri: byt ut crème fraichen mot imat fraiche (innehåller havre) eller Sour Supreme (innehåller soja).

Liknande recept

Kommentarer

Redaktionen Anmäl

Hej Anna! Tack för tipset - nu har vi lagt till potatisen!

Anna Anmäl

Det skulle vara bra om serveringsförslaget också kom med i handlingslistan. I detta fall kom ju inte potatisen med efterom den inte riktigt ingår i receptet. En förbättringspotential!?

Nina Anmäl

Gott recept! Lite smaklöst dock! Jag tillsatte cayennepeppar och malen ingefära! Då blev det mycket godare!

Lägg till en egen kommentar.