Cancerfonden

För oss på ICA hänger mat och hälsa ihop. ICA har stöttat Cancerfonden i många år – ja faktiskt sedan femtiotalet. ICA stöttar också Rosa Bandet-kampanjen sedan starten år 2003.

Ett litet rosa band som gör stor skillnad. Men hur stor?

Sedan starten 2003 har Cancerfondens Rosa Bandet-kampanj samlat in drygt 1 miljard kronor till svensk cancerforskning , och av den summan har ICA hjälpt till att samla in drygt 350 miljoner kronor (redovisning 2003-2020). Pengarna som samlas in under kampanjen används för att bekämpa olika cancerformer genom finansiering av Sveriges främsta cancerforskare,kunskapsspridning och påverkansarbete.

Cancerfonden öronmärker inte insamlade medel. Allt går till den främsta cancerforskningen i Sverige, och den väljs varje år ut av Cancerfondens forskningsnämnd genom en gedigen process. Med hjälp av Rosa Bandet-kampanjen har Cancerfonden med samarbetspartners satt fokus på sjukdomen och därmed ökat forskningsfinansieringen. Detta har starkt bidragit till att vi nu har en bred och internationellt framgångsrik cancerforskning i Sverige.

Varje år får Cancerfondens rosa band ett nytt mönster, men syftet är alltid det samma; att samla in pengar till cancerforskning, sprida kunskap om bröstcancer och hur man minskar risken för att drabbas av cancer.

Fakta om rosa bandet

  • 50 kronor kostar bandet
  • 100 kronor kostar armbandet
  • 45 kronor av försäljningspriset går till cancerforskning
  • 5 kronor kostar det att tillverka, förpacka och distribuera bandet
  • 5:50 kronor kostar det att tillverka, förpacka och distribuera armbandet

Läs mer om vart pengarna går på Cancerfondens hemsida.

Frågor och funderingar om cancer?

Vänd dig till Cancerlinjen för att få råd och stöd i din situation.

Lokalt engagemang

Mycket av arbetet med insamlingen sker lokalt i butik. Hitta din närmaste butik för att se hur just den bidrar!