Självscanning

Med ICAs självscanning kan du enkelt handla och registrera dina varor själv med en bärbar scanner. Du läser av streckkoden, packar varorna direkt i kassen och behöver inte lyfta upp dem förrän du kommer hem. Smidigt, eller hur?

Du slipper alltså plocka upp varorna på bandet och ner i kassarna igen. Dessutom ser du hela tiden hur mycket du handlat för. I vissa butiker kan du se din inköpslista direkt i scannerhandtaget, ett ännu enklare sätt att handla.

  • Enkelt att använda
  • Snabbare ut genom kassan
  • Se hur mycket du handlar för
  • Färdigpackade kassar före kassan
  • Inget extra avtal behövs, utan du som är stammis på ICA är redo att självscanna

Så funkar det!

Självscanning

Aktivera självscannaren och scanna kassar

Dra eller blippa ditt ICA-kort i kortläsaren. I vissa butiker kan du hämta ut scannern med ditt digitala ID som finns i ICA-appen eller din smarta klocka.

En lampa tänds för att märka ut din scanner och ditt namn syns på displayen. Börja sedan med att scanna in så många kassar du behöver. Streckkoden finns på kassarna eller på skylten bredvid dem.


Självscanning

Så funkar scannern

Håll varans streckkod cirka en decimeter från scannern och tryck på knappen. Ett blipp hörs och varans namn och pris syns på skärmen. Nu kan du lägga varan i kassen. Scanna alltid varje vara för sig.


Scanna viktvaror

Viktvaror

Viktvaror med kilopris väger du själv. Lägg dem på vågen och tryck på varans symbol. Scanna etiketten som skrivs ut och fäst den sedan på påsen.


Varor utan streckkod

Varor utan streckkod

Varor som saknar streckkod, till exempel bröd eller läskbackar, har en streckkod för självscanning på hyllkanten eller på en skylt vid sidan om.

Avsluta köprundan

Sätt scannerhandtaget i dockningsstationen. Gå till en av kassorna för självcheckout och följ instruktionerna.


Självscanning

Handla säkert

För både din och vår skull görs slumpmässiga avstämningar. Då följer kassören dig till en avstämningskassa där ni tar reda på om du har scannat för mycket eller för lite av något. Kassören kan inte påverka avstämningarna.