Information och återkallelser

Här informerar vi om återkallelser och annat om våra tjänster och produkter som kan vara bra för dig som kund att känna till.

ILE sesamfrö

ICA återkallar I love eco ekologiska sesamfrö 350 g

ICA återkallar I love eco ekologiska sesamfrö. Det finns en risk för att produkten innehåller bekämpningsmedlet etylenoxid. Eftersom etylenoxid är förbjudet i livsmedel inom EU väljer ICA, som en ren försiktighetsåtgärd, att återkalla produkten helt.

Läs mer

ICA återkallar knippmorötter från Italien

ICA återkallar färska knippmorötter från Italien på grund av att produkten innehåller för höga halter bekämpningsmedel.

Läs mer

Garanti- och reklamationsriktlinjer

På ICA gäller ett års garanti på hemelektronik och maskiner från inköpsdatum. Övriga produkter hanteras enligt gällande konsumentköpslag. ICA följer också konsumentköplagens riktlinjer gällande reklamationer efter det att garantitiden har gått ut.

Läs mer

Information om batterier

Batterier indelas i två stora grupper, engångsbatterier och uppladdningsbara batterier.

Läs mer

Inspelning av telefonsamtal

Alla samtal till ICAs kundservice (ICA Sverige, ICA Banken, ICA Försäkring) spelas in för att administrera förhållandet med dig som kund samt för att säkerställa kvalitén på vår kundtjänst

Läs mer

Logga in på ica.se

Har du en tresiffrig kod för att logga in på ica.se? Nästa gång du loggar in kommer vi be dig byta till en sexsiffrig kod. Detta för att göra inloggningen säkrare.

Läs mer

Coronaviruset påverkar vardagen

Nu påverkas vardagen mycket av coronavirusets spridning. Vi lovar att vi gör allt vi kan för att butikerna ska vara så trygga som möjligt, både för dig som kund och för medarbetarna i butiken.

Läs mer

Misstanke om bluffmeddelande?

Just nu cirkulerar bluffmeddelanden i ICAs namn via SMS, mejl, Facebook och telefon. I sådana meddelanden står det vanligtvis att man vunnit ett presentkort från ICA och att man endast behöver klicka på en länk i meddelandet för att ta del av detta. Man ombedes sedan fylla i sina person-, kort- eller kontouppgifter.

Läs mer
ICA rökt sojakorv

ICA återkallar ICA Rökt Sojakorv 240g

ICA återkallar ICA Rökt Sojakorv 240 gram, på grund av att produkten kan innehålla Listeria. Listeria kan utgöra en hälsofara för riskgrupper (personer med nedsatt immunförsvar, gravida kvinnor, svårt sjuka och äldre personer).

Läs mer
7318690166863

ICA återkallar ICA Gräddsås

ICA återkallar ICA Gräddsås på grund av att produkten innehåller allergenen senap som inte deklareras på förpackningen. Produkten utgör en hälsofara för konsumenter som är allergiska mot senap.

Läs mer
7318690164623

ICA återkallar ICA panerade Nuggets av griskött, och ICA panerad schnitzel av griskött

ICA återkallar ICA panerade Nuggets av griskött, 300g, bäst före datum 2020-01-18 och 2020-01-23 och ICA panerad schnitzel av griskött, 300g, med bäst före datum 2020-01-20 och 2020-01-25 på grund av att det finns risk för spår av mjölkprotein i produkterna.

Läs mer
Marschall 2 pack

ICA återkallar ICA Marschall 2-pack, kopp av återvunnen plast

ICA återkallar ICA Marschall 2-pack, kopp av återvunnen plast, på grund av att marschallkoppen kan deformeras.

Läs mer
Vegonuggets med majspanering

ICA återkallar ICA Vegonuggets med krispig majspanering

ICA återkallar ICA Vegonuggets, fryst med krispig majspanering, på grund av att produkten innehåller allergenen senap som inte deklareras på förpackningen. Produkten utgör en hälsofara för konsumenter som är allergiska mot senap.

Läs mer
ICA stora kräftor

ICA återkallar ICA Stora kräftor, kinesiska färdigkokta frysta

ICA återkallar ICA Stora kräftor, kinesiska färdigkokta frysta, på grund av misstanke om att kräftorna skulle kunna innehålla salmonella. Tester ICA låtit oberoende labb utföra har inte visat på att kräftorna burit salmonellabakterier, men av försiktighetsskäl återkallas ändå samtliga förpackningar.   -          Vi beklagar detta och gör denna återkallelse för att ingenting är viktigare för ICA än att maten vi säljer ska vara av högsta kvalitet, säger Niklas Warén, kvalitetschef ICA Sverige.

Läs mer