Information och återkallelser

Här informerar vi om återkallelser och annat om våra tjänster och produkter som kan vara bra för dig som kund att känna till.

ICA I love eco tortillachips

ICA återkallar ICA I love eco Tortillachips

ICA återkallar ICA I love eco Tortillachips saltade 125 gram på grund av att produkten kan innehålla de naturligt förekommande ämnena atropin och skopolamin som vid överkonsumtion kan orsaka illamående, yrsel och huvudvärk. Produkterna återkallas som en försiktighetsåtgärd. Produkten följer gällande EU-lagstiftning, men överdriven konsumtion av produkten kan innebära att den rekommenderade dosen atropin och scopolamin överskrids.

ICA Minibaguetter 6-pack

ICA återkallar ICA och ICA Basic baguette

ICA återkallar ICA minibaguette 6-pack, ICA baguette 2st, ICA Basic minibaguette 300 gram och ICA Basic baguette 300 gram, då de kan innehålla metallbitar. Produkterna återkallas som en försiktighetsåtgärd.

ICA Vegetariska dumplings

ICA återkallar ICA frysta vegetariska dumplings med dipsås

ICA återkallar frysta vegetariska dumplings av märket ICA då de innehåller sesamolja vilket inte framgår av ingrediensförteckningen. Samtliga bäst-före-datum återkallas som en försiktighetsåtgärd, då produkten kan utgöra eventuell fara för konsumenter som är allergiska mot sesamolja.

ICA iskuber

ICA återkallar ICA Iskuber 2 kg

ICA återkallar ICA Iskuber 2 kg på grund av risk för att produkten kan innehålla bitar av plast. Återkallelsen gäller endast produkter märkta med bäst-före-datum 11-01-2024.

Råvaror utbytta i vissa produkter

På grund av kriget i Ukraina kan vissa råvaror ha ersatts i en produkt, utan att det framgår av innehållsförteckningen. Däremot är alltid allergener utmärkta på förpackningen.

ICA återkallar zucchini

ICA återkallar zucchini på grund av att produkten eventuellt kan innehålla salmonella. Produkten kan utgöra en hälsofara för konsumenter. 

ICA Caesarsallad

ICA återkallar ICA Caesarsallad Mix+ 225 g

ICA återkallar ICA Caesarsallad Mix + 225 g då det finns misstanke om spår av soja i produkten. Samtliga bäst-före-datum återkallas som en försiktighetsåtgärd, då produkten kan utgöra eventuell fara för konsumenter som är allergiska mot soja.

Misstanke om bluffmeddelande?

Just nu cirkulerar bluffmeddelanden i ICAs namn via SMS, mejl, Facebook och telefon. I sådana meddelanden står det vanligtvis att man vunnit ett presentkort från ICA och att man endast behöver klicka på en länk i meddelandet för att ta del av detta. Man ombedes sedan fylla i sina person-, kort- eller kontouppgifter.

ICA Grillchips 275 g

ICA återkallar ICA Grillchips

ICA återkallar ICA Grillchips på grund av att produkten felaktigt kan innehålla dillchips. ICA Dillchips innehåller allergenen mjölk vilket då inte framgår av etiketten och utgör därmed en fara för konsumenter allergiska mot mjölk. För konsumenter som inte är allergiska mot mjölk utgör produkten ingen hälsofara.

Bild laddas

ICA återkallar ICA Nougatsås

ICA återkallar ICA Nougatsås på grund av att produkten felaktigt fått baksidetikett för ICA Kolasås. ICA Nougatsås innehåller allergenen hasselnötter vilket då inte framgår av etiketten och utgör därmed en fara för konsumenter allergiska mot hasselnötter. För konsumenter som inte är allergiska mot hasselnötter utgör produkten ingen hälsofara.

Garanti- och reklamationsriktlinjer

På ICA gäller ett års garanti på hemelektronik och maskiner från inköpsdatum. Övriga produkter hanteras enligt gällande konsumentköpslag. ICA följer också konsumentköplagens riktlinjer gällande reklamationer efter det att garantitiden har gått ut.

Information om batterier

Batterier indelas i två stora grupper, engångsbatterier och uppladdningsbara batterier.

Inspelning av telefonsamtal

Alla samtal till ICAs kundservice (ICA Sverige, ICA Banken, ICA Försäkring) spelas in för att administrera förhållandet med dig som kund samt för att säkerställa kvalitén på vår kundtjänst

Logga in på ica.se

Har du en tresiffrig kod för att logga in på ica.se? Nästa gång du loggar in kommer vi be dig byta till en sexsiffrig kod. Detta för att göra inloggningen säkrare.

Bild laddas

Coronaviruset påverkar vardagen

Nu påverkas vardagen mycket av coronavirusets spridning. Vi lovar att vi gör allt vi kan för att butikerna ska vara så trygga som möjligt, både för dig som kund och för medarbetarna i butiken.