Information och återkallelser

Här informerar vi om återkallelser och annat om våra tjänster och produkter som kan vara bra för dig som kund att känna till.

ICA Jordgubbar 400 gram

ICA återkallar ICA Jordgubbar 400 gram

ICA återkallar ICA Jordgubbar 400 gram med ursprungsland Egypten, då man har påträffat halter av otillåten pesticid efter en rutinprovtagning hos leverantören.

ICA Frukost 12p

ICA återkallar ICA ägg, ICA Brunchägg, ICA Frukostägg och ICA Basic ägg

ICA återkallar ägg efter misstanke om salmonellasmitta. Det handlar om ICA ägg, ICA Brunchägg, ICA Frukostägg och ICA Basic ägg i olika förpackningsstorlekar med bäst före-datum till och med 26-11-2023 äggkod 2SE672-34 eller 2SE672-35 tryckt på äggen. Det är endast ägg med någon av dessa äggkoder som berörs och som nu återkallas som en försiktighetsåtgärd.  

Dubbla bonusmejl?

Vi har råkat skicka ut förra månadens bonusinformation. Direkt efter det skickade vi ut ditt rätta mejl. Vi ber om ursäkt för förvirringen.

ICA återkallar ICA Skagenröra 200 g, ICA Skagenröra 400 g, ICA Skagenröra 2,5 kg, ICA Räksallad 200 g, ICA Skaldjurssallad 200 g och ICA Basic Räksallad 400 g

Kan innehålla spår av blötdjur, vilket är en allergen som inte deklareras på förpackningen av dessa produkter.

ICA Skaldjurssallad 200g

ICA återkallar ICA Skagenröra, ICA Räksallad, ICA Skaldjurssallad, ICA Basic räksallad

ICA återkallar ICA Skagenröra 200 g, ICA Skagenröra 400 g, ICA Skagenröra 2,5 kg, ICA Räksallad 200 g, ICA Skaldjurssallad 200 g och ICA Basic Räksallad 400 g kan innehålla spår av blötdjur, vilket är en allergen som inte deklareras på förpackningen av dessa produkter. Produkterna innebär endast en eventuell hälsofara för konsumenter som är allergiska mot blötdjur. Exempel på blötdjur: ostron, musslor, snäckor, sniglar, bläckfisk. Samtliga förpackningar återkallas som en försiktighetsåtgärd.

ICA Basic Ägg 6-p

ICA återkallar ICA Ägg, ICA Basic Ägg, ICA Frukostägg, ICA Brunchägg

ICA återkallar ICA Basic Ägg frigående inomhus 6-pack och 24-pack; ICA Ägg frigående inomhus, 6-pack M/L, 10-pack, M/L och 15-pack M; ICA Frukostägg frigående inomhus 12-pack L, samt ICA Brunchägg 6-pack på grund av risk att produkten kan innehålla salmonella. Återkallelsen berör endast produkter med bäst-före-datum från 08-03-2023 till och med 19-03-2023.

Produktbild

ICA återkallar ICA Penne Tomat & Ricotta, 300g

ICA återkallar ICA Penne Tomat & Ricotta 300 g då förpackningar med bäst-före-datum 27-02-2023 kan ha packats med felaktigt med en annan produkt, Penne Carbonara, som innehåller både ägg och fläsk, vilket inte deklareras på förpackningen. Produkten innebär endast eventuell hälsofara för konsumenter som är allergiska mot ägg.

ICA Frukostägg

ICA återkallar ICA ägg, ICA Frukostägg och ICA Basic ägg

ICA återkallar ICA ägg frigående inomhus 6-pack, 10-pack och 15-pack, ICA Frukostägg frigående inomhus 12-pack och ICA Basic ägg frigående inomhus 24-pack på grund av risk att produkten kan innehålla salmonella. Återkallelsen berör endast produkter med bäst-före-datum från 21-12-2022 till och med 23-01-2023.

ICA I Love Eco Grönkål 150 gram

ICA återkallar ICA I Love Eco Grönkål 150 gram

ICA återkallar ICA I Love Eco Grönkål då man har påträffat låga halter listeria efter en rutinprovtagning hos leverantören. Halten låg under gränsvärdet men ICA väljer att återkalla dessa produkter som en försiktighetsåtgärd.

Riktlinjer reklamationer och garanti

För varor på Hem & Fritid har ICA som generell regel 30 dagars öppet köp/bytesrätt med obruten/oskadad förpackning. Kosmetik- och hygienprodukter, kyl- och frysvaror samt läkemedel och presentkort bytes ej/kan ej returneras.

Råvaror utbytta i vissa produkter

På grund av kriget i Ukraina kan vissa råvaror ha ersatts i en produkt, utan att det framgår av innehållsförteckningen. Däremot är alltid allergener utmärkta på förpackningen.

Misstanke om bluffmeddelande?

Just nu cirkulerar bluffmeddelanden i ICAs namn via SMS, mejl, Facebook och telefon. I sådana meddelanden står det vanligtvis att man vunnit ett presentkort från ICA och att man endast behöver klicka på en länk i meddelandet för att ta del av detta. Man ombedes sedan fylla i sina person-, kort- eller kontouppgifter.

Information om batterier

Batterier förenklar vardagen

Inspelning av telefonsamtal

Alla samtal till ICAs kundservice (ICA Sverige, ICA Banken, ICA Försäkring, Logistik Kundsupport & Transport) spelas in för att administrera förhållandet med dig som kund samt för att säkerställa kvalitén på vår kundtjänst

Logga in på ica.se

Har du en tresiffrig kod för att logga in på ica.se? Nästa gång du loggar in kommer vi be dig byta till en sexsiffrig kod. Detta för att göra inloggningen säkrare.

Coronaviruset påverkar vardagen

Nu påverkas vardagen mycket av coronavirusets spridning. Vi lovar att vi gör allt vi kan för att butikerna ska vara så trygga som möjligt, både för dig som kund och för medarbetarna i butiken.