Information och återkallelser

Här informerar vi om återkallelser och annat om våra tjänster och produkter som kan vara bra för dig som kund att känna till.

ICA Basic Ägg 6-p

ICA återkallar ICA Ägg, ICA Basic Ägg, ICA Frukostägg, ICA Brunchägg

ICA återkallar ICA Basic Ägg frigående inomhus 6-pack och 24-pack; ICA Ägg frigående inomhus, 6-pack M/L, 10-pack, M/L och 15-pack M; ICA Frukostägg frigående inomhus 12-pack L, samt ICA Brunchägg 6-pack på grund av risk att produkten kan innehålla salmonella. Återkallelsen berör endast produkter med bäst-före-datum från 08-03-2023 till och med 19-03-2023.

Produktbild

ICA återkallar ICA Penne Tomat & Ricotta, 300g

ICA återkallar ICA Penne Tomat & Ricotta 300 g då förpackningar med bäst-före-datum 27-02-2023 kan ha packats med felaktigt med en annan produkt, Penne Carbonara, som innehåller både ägg och fläsk, vilket inte deklareras på förpackningen. Produkten innebär endast eventuell hälsofara för konsumenter som är allergiska mot ägg.

ICA Frukostägg

ICA återkallar ICA ägg, ICA Frukostägg och ICA Basic ägg

ICA återkallar ICA ägg frigående inomhus 6-pack, 10-pack och 15-pack, ICA Frukostägg frigående inomhus 12-pack och ICA Basic ägg frigående inomhus 24-pack på grund av risk att produkten kan innehålla salmonella. Återkallelsen berör endast produkter med bäst-före-datum från 21-12-2022 till och med 23-01-2023.

ICA I Love Eco Grönkål 150 gram

ICA återkallar ICA I Love Eco Grönkål 150 gram

ICA återkallar ICA I Love Eco Grönkål då man har påträffat låga halter listeria efter en rutinprovtagning hos leverantören. Halten låg under gränsvärdet men ICA väljer att återkalla dessa produkter som en försiktighetsåtgärd.

ICA Gravad lax skivad 150g

ICA återkallar ICA Gravad lax skivad 150g och ICA Najadlax skivad 150g

ICA återkallar ICA Gravad lax skivad 150g och ICA Najadlax skivad 150g då man har påträffat listeria efter provtagning i butik. Halten låg väl under gränsvärdet men ICA väljer dock att återkalla dessa produkter som en försiktighetsåtgärd.

Riktlinjer reklamationer och garanti

För varor på Hem & Fritid har ICA som generell regel 30 dagars öppet köp/bytesrätt med obruten/oskadad förpackning. Kosmetik- och hygienprodukter, kyl- och frysvaror samt läkemedel och presentkort bytes ej/kan ej returneras.

ICA Kycklingstekkorv 800g

ICA återkallar ICA Kycklingstekkorv 800g

ICA återkallar ICA Kycklingstekkorv 800g då produkter med bäst före datum 2022-11-21 kan ha packats med fel produkt och innehåller gris och nötkött med EU-ursprung istället för kycklingstekkorv med svenskt ursprung som anges på förpackningen.

ICA Chèvre 170g

ICA återkallar ICA Chèvre 170g

ICA återkallar ICA Chèvre 170g då det finns risk för metallbitar i produkten. Produkten återkallas som en försiktighetsåtgärd.

ICA Glassås Salty Caramel 300g

ICA återkallar ICA Glassås Salty Caramel 300g

ICA återkallar ICA Glassås Salty Caramel 300 g på grund av att produkten felaktigt fått baksidesetikett för ICA Glassås Saltlakrits. ICA Glassås Salty Caramel innehåller allergenen mjölkprotein, vilket inte framgår av etiketten. Detta utgör en fara för konsumenter som är allergiska mot mjölkprotein. För konsumenter som inte är allergiska mot mjölkprotein utgör produkten ingen hälsofara. Återkallelsen gäller endast produkter märkta med bäst-före datum 04-05-2023 och batchnummer 340860.

ICA I love eco tortillachips

ICA återkallar ICA I love eco Tortillachips

ICA återkallar ICA I love eco Tortillachips saltade 125 gram på grund av att produkten kan innehålla de naturligt förekommande ämnena atropin och skopolamin som vid överkonsumtion kan orsaka illamående, yrsel och huvudvärk. Produkterna återkallas som en försiktighetsåtgärd. Produkten följer gällande EU-lagstiftning, men överdriven konsumtion av produkten kan innebära att den rekommenderade dosen atropin och scopolamin överskrids.

ICA Minibaguetter 6-pack

ICA återkallar ICA och ICA Basic baguette

ICA återkallar ICA minibaguette 6-pack, ICA baguette 2st, ICA Basic minibaguette 300 gram och ICA Basic baguette 300 gram, då de kan innehålla metallbitar. Produkterna återkallas som en försiktighetsåtgärd.

ICA Vegetariska dumplings

ICA återkallar ICA frysta vegetariska dumplings med dipsås

ICA återkallar frysta vegetariska dumplings av märket ICA då de innehåller sesamolja vilket inte framgår av ingrediensförteckningen. Samtliga bäst-före-datum återkallas som en försiktighetsåtgärd, då produkten kan utgöra eventuell fara för konsumenter som är allergiska mot sesamolja.

ICA iskuber

ICA återkallar ICA Iskuber 2 kg

ICA återkallar ICA Iskuber 2 kg på grund av risk för att produkten kan innehålla bitar av plast. Återkallelsen gäller endast produkter märkta med bäst-före-datum 11-01-2024.

Råvaror utbytta i vissa produkter

På grund av kriget i Ukraina kan vissa råvaror ha ersatts i en produkt, utan att det framgår av innehållsförteckningen. Däremot är alltid allergener utmärkta på förpackningen.

Misstanke om bluffmeddelande?

Just nu cirkulerar bluffmeddelanden i ICAs namn via SMS, mejl, Facebook och telefon. I sådana meddelanden står det vanligtvis att man vunnit ett presentkort från ICA och att man endast behöver klicka på en länk i meddelandet för att ta del av detta. Man ombedes sedan fylla i sina person-, kort- eller kontouppgifter.

Bild laddas

ICA återkallar ICA Nougatsås

ICA återkallar ICA Nougatsås på grund av att produkten felaktigt fått baksidetikett för ICA Kolasås. ICA Nougatsås innehåller allergenen hasselnötter vilket då inte framgår av etiketten och utgör därmed en fara för konsumenter allergiska mot hasselnötter. För konsumenter som inte är allergiska mot hasselnötter utgör produkten ingen hälsofara.

Information om batterier

Batterier förenklar vardagen

Inspelning av telefonsamtal

Alla samtal till ICAs kundservice (ICA Sverige, ICA Banken, ICA Försäkring, Logistik Kundsupport & Transport) spelas in för att administrera förhållandet med dig som kund samt för att säkerställa kvalitén på vår kundtjänst

Logga in på ica.se

Har du en tresiffrig kod för att logga in på ica.se? Nästa gång du loggar in kommer vi be dig byta till en sexsiffrig kod. Detta för att göra inloggningen säkrare.

Bild laddas

Coronaviruset påverkar vardagen

Nu påverkas vardagen mycket av coronavirusets spridning. Vi lovar att vi gör allt vi kan för att butikerna ska vara så trygga som möjligt, både för dig som kund och för medarbetarna i butiken.