Shakshuka med saffran

Betyg 4.1 av 5.69 personer har röstat
Receptet har 13 kommentarer
Receptet är ett klimartsmart val.
Shakshuka med saffran

En äggrätt där äggen pocheras i en smakrik tomatsås. Prova den här varianten på shakshuka med saffran, där karamelliserad lök, paprika, väldoftande saffran och spiskummin puttrar ihop med tomat. På slutet knäcks äggen i och får sjuda i såsen. Strö över koriander och mynta och avnjut med surdegsbaguette och ris.

Ett recept från:
ICAs matkasse v 47 2016

Shakshuka med saffran

Ingredienser

4 portioner
2 gula lökar
1 vitlöksklyfta
1 msk olivolja
1 surdegsbaguette
4 port ris eller couscous
1 röd paprika
1 grön paprika
1 1/2 tsk spiskummin
1 krm gurkmeja
1 tsk chilipulver
1 tsk paprikapulver
1/2 g saffran
1 1/2 tsk salt
2 tsk strösocker
2 förp krossade tomater (à 390 g)
2 dl vatten
peppar
4 ägg
1/2 kruka koriander
1/2 kruka mynta

Gör så här

00:10:00
00:05:00
00:15:00
00:08:00

Har du lagat receptet?

Vad tyckte du om receptet?

Kommentarer

13 st
  • Delar av familjen var väldigt entusiastiska, andra mer skeptiska. Serverade stekt grillost till, hade kanske fått bättre betyg med korv eller köttbullar till.

    Anna

  • Molto bene

    Sven-erik

  • Asgott! Ni andra som klagat måste ju ha f***at upp receptet rejält 😂

    Fredrik

  • Inget vi kommer göra om. Tyckte inte om smakerna. Brukar aldrig slänga resterna men det här åkte i komposten.

    Anna

  • Superenkelt och mycket gott.

    Christer

  • Jättegott med så enkla ingredienser! Dock hoppade jag över vattnet helt och det blev ändå inte särkilt tjockt.

    Jenny

  • Gott!! Jag hoppade dock över saffran då jag är lite trött på den smaken för tillfället. Som tidigare kockar skrivit så kan man minska lite på vattnet för att få den lite mer trögflytande inför äggknäcknigen!😊 till och med mannen tyckte detta var gott!

    Karin

  • Jättegott. Kokte äggen i 6 minuter för att få dem krämiga. Onödigt med saffran. Den speciella smaken försvann bland de övriga kryddorna. Går säkert bra att blanda i kokta bönor eller kikärtor för att få det matigare.

    Ann-marie

  • Supergott! Jag tog i lite chili flakes och ökade kryddningen och det blev jättebra. Hade också i en burk svarta bönor för att göra det lite matigare.

    Jessica

  • Mycket bra, men minska på vatten eftersom man vill ha röran så tjock som möjligt.

    Annika

Näringsvärde per portion

Energi2384 KJ / 567 kCal
Fett11 g
Salt3 g
Kolhydrater93 g
Protein20 g

Klimatguide

0 - 0,5 kg CO2e/portion

Vad du äter kan göra stor skillnad, inte bara för dig själv, utan även för miljön och klimatet. Inspireras av våra klimatguidade recept som hjälper dig att minska klimatpåverkan – utan att för den skull minska på matglädjen.

Testa liknande recept

  • Linshakshuka med svamp
    Betyg 4.6 av 5.41 personer har röstat
    Receptet har 9 kommentarer
    Receptet tar Under 45 min att tillaga
    Receptet har Medel svårighetsgrad
  • Grillad majs på persiskt vis
    Betyg 3 av 5.4 personer har röstat
    Receptet har 1 kommentarer
    Receptet tar Under 60 min att tillaga
    Receptet har Medel svårighetsgrad
  • Kryddiga kycklingspett med saffran
    Betyg 4.6 av 5.16 personer har röstat
    Receptet har 0 kommentarer
    Receptet tar Över 60 min att tillaga
    Receptet har Medel svårighetsgrad
  • Ras el hanout - krydda
    Betyg 3.1 av 5.19 personer har röstat
    Receptet har 0 kommentarer
    Receptet tar Under 15 min att tillaga
    Receptet har Enkel svårighetsgrad
  • Persisk gryta med kyckling
    Betyg 3.1 av 5.20 personer har röstat
    Receptet har 3 kommentarer
    Receptet tar Under 60 min att tillaga
    Receptet har Medel svårighetsgrad